Forțele ucrainene au bombardat un sat rusesc de lângă graniță în dimineața de joi. Cel puțin un civil a fost ucis, a susținut guvernatorul regiunii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Obuzele au lovit o fabrică de alcool din satul Tyotkino din regiunea Kursk și alte câteva clădiri din zonă, a transmis, pe telegram, guvernatorul Roman Starovoit potrivit The Guardian.

"Un alt atac inamic la Tyotkino, care a avut loc în zori, s-a încheiat, din păcate, cu o tragedie. Pentru moment, ştim despre moartea a cel puţin unui civil', a declarat Roman Starovoyt pe Telegram, adăugând că alte persoane au fost rănite şi primesc îngrijiri medicale.

Potrivit primelor informaţii, victima este un şofer de camion care făcea livrări la o distilerie locală şi care a fost lovit „în mod repetat”, a adăugat guvernatorul, sugerând că atacul a avut originea în Ucraina.

Serviciile de urgenţă erau în curs de stingere a incendiilor provocate în satul de aproximativ 4.000 de locuitori, joi dimineaţă.

"Mai multe case au fost avariate. Se vorbeşte şi de obuze care nu au explodat", a continuat guvernatorul care a postat pe Telegram fotografii care arată clădiri arse, cu geamuri explodate şi breşe în pământ la locul presupusului bombardament, scrie și AFP citată de News.ro.

Pe de altă parte, armata Ucrainei spune că a reușit să preia controlul asupra unei așezări din regiunea Harkiv, acolo unde contraofensiva ucrainenilor continuă.

De asemenea, Garda Națională a aruncat în aer mai multe poduri pentru a-i împiedica pe ruși să ducă noi ofensive în Luhansk.

Ei au raportat, de asemenea, lupte grele în regiunea Luhansk, unde forțele ruse continuă încercările de a distruge apărarea ucraineană.

---