Forțele armate ucrainene spun că au recucerit o altă așezare în regiunea Harkiv, în timp ce trupele își continuă contraatacurile în zonă, relatează CNN. De asemenea, Garda Națională a aruncat în aer mai multe poduri pentru a-i împiedica pe ruși să ducă noi ofensive în Luhansk.

pod distrus de ucraineni pentru a opri noi atacuri ale rusiFoto: Captura

Ei au raportat, de asemenea, lupte grele în regiunea Luhansk, unde forțele ruse continuă încercările de a distruge apărarea ucraineană.

La Harkiv, statul major a declarat miercuri că „în urma ofensivei trupelor noastre, așezarea Dementiivka a fost eliberată”.

Dementiivka se află la aproximativ 20 de mile (35 de kilometri) nord de Harkiv.

Statul major a spus că luptele au continuat în alte părți ale zonei și forțele ruse înaintează în jurul satului Ternova.

Rușii par să încerce să împiedice forțele ucrainene să înainteze spre liniile lor de aprovizionare din apropiere în interiorul Ucrainei.

Garda Națională a Ucrainei a raportat că în regiunea Luhansk Brigada de Reacție Rapidă a distrus poduri pentru a opri înaintarea forțelor ruse către orașele Severodonețk și Lisichansk. Un videoclip postat de Garda Națională indică că podurile au fost distruse în ultimele zile.

Aceasta a spus că aruncarea în aer a podurilor ar ajuta la apărarea zonelor aflate încă sub controlul Ucrainei.

În aceeași zonă, Statul Major a raportat lovituri aeriene împotriva mai multor orașe de-a lungul liniei frontului, precum și în zonele din jurul orașului Bakhmut, un centru cheie pentru eforturile defensive ucrainene. Acesta a spus că încercările de a străbate liniile ucrainene în zona Adviivka au fost respinse.

Urmărește ultimele evoluții din a 84-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.