Imagini de pe rețelele de socializare arată un schimb de focuri între un tanc rusesc T-80BVM și forțele ucrainene din Harkiv, la aproximativ 12 kilometri de granița dintre Ucraina și Rusia, relatează CNN.

tanc rusesc invaluit in fumFoto: Captura video

Forțele ucrainene din nord-estul regiunii Harkiv au vizat un tanc rusesc, tancul tragând și el înapoi, potrivit noilor videoclipuri care circulă pe rețelele de socializare.

CNN a geolocalizat și a verificat autenticitatea videoclipurilor și, deși nu este clar când a avut loc schimbul de focuri, acesta a avut loc la aproximativ 12 kilometri sud de granița dintre Ucraina și Rusia.

Cele trei videoclipuri de pe Telegram arată un tanc rusesc în apropierea unei rețele de tranșee săpate în apropierea Autostrăzii 105. În tranșee se văd trupe, dar nu este clar dacă sunt ruși sau ucraineni.

Tancul rusesc este văzut în flăcări, învârtindu-se și apoi trăgând.

Deși nu este clar cum a luat foc tancul, cel de-al doilea videoclip oferă unele indicații despre ce l-ar fi putut porni. În videoclip, tancul a fost văzut îndreptându-se spre nord, înapoi, către granița și teritoriul ocupat de ruși, precum și către un soldat ucrainean echipat cu o rachetă antitanc.

Tancul a tras în mod repetat în direcția în care soldatul a fost văzut ultima dată.

Într-un al treilea videoclip, o rachetă antitanc a fost văzută aproape lovind tancul. În cele din urmă tancul este văzut cum se îndreaptă către șir de copaci de pe marginea drumului și intră în ei.