Mai multe conturi pro-ruse de pe Telegram și Twitter au început să distribuie o fotografie cu nava Vsevolod Bobrov, în portul Sevastopol din Crimeea, aflată în stare impecabilă. Administrația regională din Odesa anunța joi că vasul a luat foc în apropiere de Insula Șerpilor, ca urmare a acțiunilor armatei ucrainene. Autenticitatea fotografiei și momentul în care a fost făcută nu pot fi verificate, notează CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Totul a pornit de la o postare pe Telegram de pe contul ”Black Sea Fleet” (Flota Mării Negre).

Fotografia care ar contrazice astfel anunțul făcut de ucraineni pe 12 mai este însoțită de mesajul: ”Nava de suport logistic aparținând Flotei Mării Negre s-a întors azi acasă, în Sevastopol. Singură, a ajuns cu calm la debarcader”.

"Cei care doresc să caute urmele unei presupuse avarii mitice sunt pofitiți să arunce o privire”, mai spune postarea.

Și pe twitter au început să apară mesaje similare. ”Încă un succes al propagandei Ucrainei se dovedește a fi un fals. În golful din Sevatsopol, localnicii au mutat vasul suport al flotei Mării Negre Vsevolod Bobrov. anterior, oficialii de la Kiev anunțau că vasul a fost lovit de o rachetă”, scrie un internaut, pe rețeaua socială.

O navă rusească de suport logistic - „Vsevolod Bobrov” - era tractată joi seara din zona Insulei Șerpilor, după ce a fost cuprinsă de flăcări, a anunțat un purtător de cuvânt al Administrației militare regionale din Odesa.

„Ca urmare a acțiunilor marinarilor noștri, nava de transport logistic Vsevolod Bobrov, una dintre cele mai noi din flota Rusiei, a luat foc. Se pare că este tractată spre Sevastopol” (în Crimeea), a spus purtătorul de cuvânt Serhii Bratciuk, citat de agenția de știri Ukrinform.

Acesta a indicat însă „informația nu este deocamdată bine clarificată”. „Dar faptul că a suferit o „mușcătură de șarpe” în zona Insulei Șerpilor este adevărat”, a precizat el.

---