Bonnie și Clyde, celebrii asasini și tâlhari americani din istorie, au fost prezentați drept eroi sovietici în timpul unui concert difuzat de televiziunile de stat rusești cu ocazia Zilei Victorii, cea mai mare sărbătoare publică din Rusia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Înregistrarea video s-a viralizat pe platformele de socializare, numeroși jurnaliști și corespondenți străini în Ucraina ridiculizând nivelul la care a ajuns propaganda rusească, în pofida faptului că Kremlinul i-a triplat bugetul alocat de la declanșarea războiului din Ucraina.

Corespondentul polonez Mateusz Sobieraj s-a întrebat de exemplu cât de cretin trebuie să fii pentru a prezenta propriului popor gangsteri americani uciși în 1934 drept veterani sovietici ai celui de-al Doilea Război Mondial.

Jurnalista Nika Melkozerova, colaboratoare a numeroase publicații occidentale printre care Politico, NYT sau The Atlantic, a remarcat la rândul ei pe Twitter că Bonnie și Clyde au fost prezentați drept „strămoși care au luptat împotriva nazismului până la victorie”.

„Hahahaha. Asta explică jafurile”, a adăugat ea cu referire la numeroasele relatări privind bunurile furate de soldații ruși trimiși în Ucraina.

Kevin Rothrock, editor la site-ul rusesc independent Medusa, a observat în schimb că fotografia cu Bonnie și Clyde este prima care apare pe pagina de Wikipedia dedicată acestora.

Cine au fost Bonnie și Clyde, nelegiuiții prezentați drept eroi sovietici în Rusia

Aceștia au fost doi infractori americani din timpul Marii crize economice din 1929-1933, ei fiind acuzați de tâlhării, jafuri și crime în această perioadă.

Bonnie Parker și Clyde Barrow au captat atenția presei și a publicului american, fiind considerați inamici publici între anii 1931 și 1934 de către autoritățile federale după ce au jefuit o serie de bănci.

Cei doi au fost uciși în luna mai 1934 în timpul unei ambuscade organizate de șerifii americani într-un orășel din statul Louisiana.

În perioada în care fugeau de autorități presa a realizat un portret al lor care contrazicea uneori realitatea vieții lor pe drum și trecea cu vederea infracțiunile comise de aceștia.

Notorietatea lor în folclorul pop american a cunoscut un reviriment puternic după lansarea filmului Bonne and Clyde al regizorului Arthur Penn în 1967.

Urmărește ultimele evoluții din a 76-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.