Soldații ruși au înființat într-un oraș din Belarus un bazar unde vând lucrurile furate din casele ucrainenilor pe care le-au jefuit în timpul invaziei, potrivit Serviciului de Informații al Ministerului ucrainean al Apărării. Reamintim că de la delanșarea războiului de către Rusia, pe rețelele sociale au apărut numeroase imagini cu sodați ruși care jefuiau magazine, bănci sau case ale ucrainenilor din orașele atacate.

bazar cu lucruri furate de soldati rusiFoto: Ministerul ucrainean al apararii

Potrivit sursei citate de The Kyiv Independent, trupele ruse au înființat o piață în aer liber în orașul Naroulia din Belarus, aproape de granița cu Ucraina, unde vând tot ce au furat în Ucraina, inclusiv jucării, bijuterii, mașini, produse cosmetice și valută.

Oficialii ucraineni spun că în bazar rușii vând: mașini de spălat rufe și mașini de spălat vase, frigidere, bijuterii prețioase, autoturisme, biciclete, motociclete, vase, covoare, opere de artă, jucării, cosmetice. "Adică tot ce au obținut prin jefuirea civililor din Ucraina".

Soldații ruși ar încerca să schimbe și valută furată - dolari și euro -, dar din cauza restricțiilor monedelor interne, bielorușii sunt reticenți și îi trimit pe ruși să meargă la bancă.

Conform Serviciului de Informații al Ministerului ucrainean al Apărării, ocupanții au pus la punct o aprovizionare centralizată cu noi „loturi de mărfuri” provenite din jafuri, iar un convoi de camioane cu diverse bunuri industriale și articole de uz casnic se îndrepta din orașul Burîn din regiunea Sumî către granița de stat cu Belarus.

De la declanșarea războiului de către Rusia, în 24 februarie, pe rețelele sociale au apărut numeroase imagini cu sodați ruși care jefuiau magazine, bănci sau case ale ucrainenilor din orașele atacate.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat de mai multe ori că invadatorii ruși jefuiesc proprietăți, fură mașini sau chiar aparatură electrocasnică și alimente pe care le trimit apoi în Rusia.

CITEȘTE ȘI: Dialogul ireal dintre un soldat rus care a jefuit o locuință ucraineană și soția sa: „Am furat produse cosmetice și adidași de firmă pentru tine...”