SUA au „informații anecdotice” (informații bazate pe relatări) cum că miilitari ruși și ofițeri de diferite grade, chiar până la nivelul batalionului, refuză să respecte ordinele de a avansa în noua ofensivă din Donbas în Ucraina, potrivit unui înalt oficial american al apărării, relatează CNN.

Distrugeri în Donețk după bombardamenteFoto: Viktor Antonyuk / Sputnik / Profimedia Images

Oficialul a spus că acești ofițeri „fie au refuzat să se supună ordinelor, fie nu le respectă cu același zel pe care l-ați fi așteptat de la un ofițer”.

Forțele ruse s-au luptat cu probleme de moral încă de la începutul invaziei, potrivit acestui oficial, care este doar una dintre numeroasele probleme care au afectat armata rusă în timpul acestui război.

De asemenea, forțele ruse se confruntă în continuare cu probleme de logistică care le încetinesc progresul, potrivit oficialului.

Există 97 de grupuri tactice de batalion care operează în Ucraina în acest moment, față de 92 la 28 aprilie, a declarat oficialul reporterilor.

„Nu este neobișnuit ca ei să mute un BTG sau două din Donbas înapoi în Rusia pentru repoziționare sau reaprovizionare și apoi să le mute înapoi, este normal”, a spus oficialul. Dar, în general, „au adăugat aproximativ cinci BTG-uri în Ucraina și toate acele BTG-uri sunt fie în estul, fie în sudul” Ucrainei, a spus oficialul.

Citește și:

----