Imagini distribuite pe platformele social media au surprins momentul în care soldații ruși fac o nouă încercare de a intra în uzina Azovstal din Mariupol pe care ultimii soldați ucraineni continuă să o apere după evacuarea civililor.

Soldatii rusi incearca sa intre in uzina AzovstalFoto: Captura video

Petro Andrușcienko, consilierul primarului ucrainean al Mariupolului, a declarat că armata rusă a lansat un nou asalt asupra uzinei Azovstal după ce convoiul ONU care a evacuat civilii din acest ultim bastion al rezistenței ucrainene în orașul-port a părăsit regiunea Donețk.

„Ei au încercat în special să intre pe sub pod, care a fost poarta de evacuare. Fără succes”, a declarat Andriușcenko. Imaginile distribuite pe platformele social media au surprins doar momentul în care soldații ruși încearcă să intre în uzină prin această cale de acces, nu și dacă au ieșit în viață.

Soldații ucraineni continuă să reziste în uzina Azovstal

Sviatoslav Palamar, comandantul adjunct al Regimentului Azov care continuă să lupte în uzina Azovstal, a confirmat sâmbătă evacuarea civililor, precizând însă că răniții nu au putut fi evacuați.

„Am adus 20 de civili la punctul de întâlnire convenit, pe care am reușit să-i salvăm de sub dărâmături. Sunt femei și copii. Sperăm că acești oameni vor merge la destinația convenită, care este Zaporojie, teritoriul controlat de Ucraina”, a spus acesta.

Palamar, care în ultimele săptămâni a lansat mai multe apeluri pentru evacuarea civililor, răniților și a ultimilor soldați din uzina Azovstal despre care a spus că mor în agonie teribilă, a declarat la începutul lunii mai că ultimele rămășițe ale forțelor armate ucrainene din Mariupol nu au nicio intenție de a se preda.

Într-un alt apel video el a explicat că soldații ucraineni rămași în uzină, mulți dintre ei membri ai temutului Regiment Azov, se tem că vor fi torturați și uciși dacă se predau forțelor armate ruse.

Soldații ucraineni continuau luptele și duminică, după evacuarea civililor, în pofida unei noi intensificări a atacurilor rusești.

Urmărește ultimele evoluții din a 75-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.