Căpitanul Sviatoslav Palamar, comandant adjunct al Batalionului Azov, a cerut ajutor pentru soldații răniți care „mor într-o agonie teribilă” și evacuarea civililor de la siderurgia Azovstal din orașul portuar Mariupol, relatează The Guardian.

Capitanul Sviatoslav Palamar, comandant adjunct al Regimentului AzovFoto: Captura video

Rusia a „încălcat” armistițiul de trei zile promis la oțelerie, unde s-au refugiat civilii și ultimii apărători ai orașului, a spus Palamar într-un videoclip pe Telegram.

  • „Este a treia zi de când inamicul a intrat în fabrica Azovstal, unde luptele grele și sângeroase continuă”.
  • „Încă o dată, rușii au încălcat promisiunea de încetare a focului și nu au permis evacuarea civililor care continuă să se ascundă de bombardamente în subsolul uzinei”.

Palamar face apel la Zelenski pentru ajutor

El a făcut apel la președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, să aibă grijă de „soldații răniți care mor într-o agonie teribilă din cauza unui tratament necorespunzător”.

  • „Oferiți posibilitatea de a ridica cadavrele soldaților, astfel încât ucrainenii să își poată lua rămas bun de la eroii lor. Răspundeți corespunzător unei situații critice în care inamicul nu aderă la nicio normă etică”.
  • „Apărătorii orașului luptă singuri de 71 de zile cu forțele copleșitoare ale inamicului și dau dovadă de atâta rezistență și eroism încât țara trebuie să știe ce înseamnă să fii loial patriei”, a spus Palamar pe Telegram.

Kremlinul a negat că trupele sale au intrat în fabrica de oțel și a spus că acolo joi sunt coridoare umanitare pentru evacuarea civililor prinși.

Oficialii ucraineni cred că aproximativ 200 de civili au rămas blocați împreună cu luptători în rețeaua de buncăre subterane din complexul siderurgic din epoca sovietică.

Citește și:VIDEO Cum descriu oamenii care au fost evacuați din uzina Azovstal viața în subsolurile oțelăriei. „Disperare absolută”

--

Urmărește ultimele evoluții din a 71-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO