A 30-a Brigadă Mecanizată a Ucrainei a prezentat o nouă înregistrare video cu lovituri de artilerie asupra soldaților ruși care sunt loviți din toate părțile într-un sat, pe drum și la liziera pădurii în timp ce încearcă să se adăpostească.

Soldati rusi bombardati de artileria ucraineanaFoto: Captura video

„Inamicul ar trebui ținut în frică. Pentru faptul că a îndrăznit să pună piciorul pe pământul ucrainean - să tremure doar la gândul Ucrainei!”, notează unitatea într-o postare de pe pagina sa de Facebook.

„Să facem clar cine este stăpân aici! Alungați-i pe porci fără nicio șansă pentru viața lor!”, adaugă militarii ucraineni la postarea dură care însoțește imaginile video care au fost redistribuite și de analistul militar Rob Lee pe contul său de Twitter.

Loviturile spectaculoase ale armatei ucrainene, surprinse de imagini din dronă

Înregistrarea publicată de militarii ucraineni miercuri dimineața amintește de imagini video postate pe 20 aprilie de o altă brigadă mecanizată a forțelor armate ale Ucrainei, a 54-a.

Aceasta prezenta la momentul respectiv o înregistrare de înaltă rezoluție cu loviturile asupra unei case ocupate de invadatorii ruși, aceștia fiind surprinși fugind în toate direcțiile după loviturile de artilerie.

„Războiul continuă în Ucraina. Rușii și mercenarii lor aduc 'pacea rusească' în orașele și satele ucrainene. Așadar, orcii au vrut să captureze un sat din regiunea Donețk. Au decis să intre în locuințele oamenilor și să își dezvolte din acestea ofensiva, care aduce moarte și distrugere”, notau militarii acestei unități pe Facebook.

Rușii lansează rachete, armata ucraineană contraatacă

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat miercuri dimineață că trupele ruse lansează în continuare atacuri cu rachete asupra regiunilor Dnipro, Kirovohrad, Lvov, Vinnîțea, Kiev, Transcarpatia, Odesa și Donețk.

„Inamicul nu încetează să desfășoare acțiuni ofensive în zona de operare estică pentru a stabili controlul total asupra teritoriului regiunilor Donețk și Lugansk și pentru a menține un coridor terestru cu Crimeea ucraineană ocupată temporar”, a transmis Armata ucraineană.

Potrivit acesteia, forțele ruse bombardează unitățile trupelor ucrainene din direcțiile Donețk și Tavria, în timp ce în Mariupol, trupele rusești continuă atacurile aeriene din apropierea uzinei Azovstal.

În același timp, Institutul pentru Studiul Războiului arată în cea mai recentă evaluare a sa privind războiul din Ucraina că o contraofensivă ucraineană importantă a împins forțele ruse la aproximativ 40 km est de orașul Harkov.

Analiștii americani notează că această contraofensivă ar putea crea condiții pentru o operațiune mai amplă care să-i alunge pe ruși din majoritatea pozițiilor ocupate de aceștia în zonă.

Urmărește ultimele evoluții din a 70-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.