James Vasquez, un soldat american ce luptă în Ucraina, a postat pe contul său de Twitter o înregistrare video în care prezintă un vehicul blindat rusesc „furat”.

Vehicul blindat rusesc „furat” in UcrainaFoto: Captura video

Vasquez luptă în Ucraina cel puțin de la sfârșitul lunii martie când a postat mai multe videoclipuri în care apar și alți doi soldați americani, acesta relatând despre eliberarea unui sat care era „terorizat” de trupele rusești de o lună.

„Până acum am anihilat șapte tancuri rusești după o lungă bătălie pentru controlul zonei, acum verificăm regiunea pentru a vedea dacă au mai rămas, să-i lichidăm și să terminăm pe ziua de azi. A fost o zi lungă, baby!”, afirma acesta într-un videoclip postat pe Twitter pe 25 martie.

În aceeași zi forțele armate ucrainene anunțau distrugerea unei „fortărețe” rusești din apropierea Kievului, imaginile video postate de militarii ucraineni părând să arate că Vasquez a participat la luptele din preajma capitalei ucrainene.

Patru zile mai târziu, ministerul Apărării de la Moscova anunța că își reduce „drastic” operațiunile militare din regiunea Kievului și a Cernihivului (Cernigău).

Soldatul american prezintă un vehicul blindat rusesc „furat”

Într-o nouă înregistrare video postată marți de Vasquz, acesta afirmă simplu că „am furat un vehicul de asalt rusesc”, fără a oferi mai multe detalii.

Voluntarul american a devenit o mică celebritate pe Twitter unde a ajuns să aibă aproape 350.000 de urmăritori mulțumită postărilor sale în care prezintă imagini video și fotografii de pe frontul din Ucraina.

La începutul lunii aprilie acesta a lansat un apel care s-a viralizat pe platforma social media, cerând țărilor occidentale să furnizeze Ucrainei arme de calitate și armament greu.

„Guvernul Ucrainei nu mi-a furnizat decât arma simplă. Intru în luptă doar cu astea: trei încărcătoare și o grenadă. Se așteaptă să intru în luptă doar cu aceste rahaturi. Nu știu unde sunt toate aceste arme care ar trebui să vină. Nu am văzut niciun M16 sau M4. Nu am văzut nimic din ce aș putea cu adevărat să folosesc, pe care să mă bazez”, a relatat Vasquez.

„Vă rog dracului să ajutați și să încetați să spuneți că trimiteți chestii și să le trimiteți cu adevărat”, a subliniat veteranul american.

Marți, Vasquez a postat mai multe imagini cu capturile de echipament rusesc făcute de soldații alături de care luptă, notând că „a fost o zi cu adevărat bună”.

Urmărește ultimele evoluții din a 70-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.