​Primarul din Mariupol, Vadim Boicenko, spune că peste 400 de persoane ar fi fost rănite în bombardamentele lansate miercuri seară de trupele ruse și care au lovit spitalul de campanie din incinta complexului siderurgic asediat Azovstal, scrie CNN.

Oameni pe strazile orasului distrus Mariupol Foto: Peter Kovalev / TASS / Profimedia

„Știți deja că au bombardat spitalul. Bombe aeriene au distrus spitalul și asta este un indiciu pentru crime de război, pentru că numărul răniților înainte era de 170, iar acum este de peste 600”, a spus primarul Vadim Boicenko la televiziunea ucraineană.

El a mai susținut că rușii ar fi înființat în Mariupol patru centre de „filtrare” unde sunt verificați cei care vor să fie evacuați. "Dacă cineva pleacă din oraș și este, într-un fel sau altul, legat de serviciul public, de serviciul municipal, primește vestea tristă că merge la închisoare. Acolo sunt ținuți și torturați astfel de oameni", a susținut el. CNN precizează că nu poate verifica acuzațiile primarului.

Edilul din Mariupol a mai afirmat că unele familii care doreau să plece ar fi fost forțate să meargă în zonele controlate de ruși.

CITEȘTE ȘI:

-----