Președintele rus Vladimir Putin a fost de acord „în principiu” cu implicarea Organizației Națiunilor Unite și a Comitetului Internațional pentru Crucea Roșie în evacuarea cetățenilor din uzina Azovstal din Mariupol, relatează CNN.

Vladimir PutinFoto: Profimedia Images

De asemenea, secretarul general al ONU, António Guterres, „a reiterat poziția Națiunilor Unite cu privire la Ucraina, iar ei [Guterres și Putin] au discutat propunerile de asistență umanitară și de evacuare a civililor din zonele de conflict”, potrivit purtătorului de cuvânt al secretarului general al ONU, Stephane Dujarric.

Președintele rus Vladimir Putin i-a spus, marți seară, secretarului general al ONU, António Guterres, că discuțiile de pace cu Ucraina continuă online și că speră că vor aduce „un rezultat pozitiv”.

Putin, despărțit de Guterres de o masă lungă, și-a repetat afirmațiile anterioare că Moscova nu a fost implicată în presupusele atrocități care au avut loc la Bucha la începutul acestei luni.

„Rusia s-a confruntat cu provocări la Bucha, ceva cu care partea rusă nu a avut nimic de-a face”, a spus Putin în timpul întâlnirii de la Kremlin, potrivit The Guardian.