Masa lungă de șase metri a lui Vladimir Putin, care i-a ținut la distanță pe președintele Franței, Emmanuel Macron, și pe cancelarul german Olaf Scholz, a revenit în scenă pentru întâlnirea liderului rus cu secretarul general al ONU, António Guterres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Masa albă, acoperită cu sticlă, cu motive florale, a devenit subiect de meme pe internet după ce au fost publicate imagini de la convorbirile dintre președintele Franței şi liderul de la Kremlin, în plină criză în Ucraina. Putin l-a ținut pe Macron la distanță așezându-l la capătul mesei lungi de 6 metri.

Ulterior, a făcut același lucru și cu cancelarul german Olaf Scholz.

Acum se întâmplă același lucru cu Guterres.

Guterres a fost primit mai întâi de ministrul rus al afacerilor externe Serghei Lavrov și a spus că dorește ”o soluție pașnică” cât mai repede posibil.

Vizita lui Guterres de la Moscova va fi urmată, două zile mai târziu, de o vizită la Kiev.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunțat o decizie ”ilogică” a secretarului general al ONU Antonio Guterres de a efectua mai întâi o vizită la Moscova.

”Este pur şi simplu greşit să te duci mai întâi în Rusia, iar apoi în Ucraina”, a denunţat într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o într-o staţie de metrou sâmbătă seara Zelenski.

”Nu există nicio dreptate şi nicio logică în această ordine”, a deplâns el.

Cine a fabricat celebra masă și cât ar costa aceasta

Corriere della Sera a stat de vorbă cu Renato Pologna, proprietarul Oak, compania care a realizat masa.

"Am recunoscut-o imediat ce am văzut-o. Sunt mândru de asta, mă entuziasmez când văd că munca mea se află pe fundalul a ceva important. Sper să aducă noroc împotriva războiului”, a spus Renato Pologna.

El a povestit că masa albă are lățimea de 2,60 de metri, este fabricată din stejar, iar blatul este unicat, fiind foarte dificil de manevrat.

Masa a fost construită în urmă cu 25 de ani, iar Renato Pologna spune că a luat parte la lucrări mai ample de renovare a palatului prezidențial din Kremlin, în perioada 1995 - 1997.

Cât ar valora acum masa? "Probabil 100.000 de euro”, spune Renato Pologna.