Masa lungă de șase metri, a cărei imagine a devenit virală după ce Vladimir Putin i-a așezat la capătul acesteia pe președintele Franței, Emmanuel Macron, și pe cancelarul german Olaf Scholz, a fost fabricată în Italia, acum 25 de ani, scrie Corriere della Sera, care a stat de vorbă cu proprietarul companiei care a construit masa.

Vladimir Putin si Emmanuel MacronFoto: kremlin.ru

Masa albă, acoperită cu sticlă, cu motive florale, a devenit subiect de meme pe internet după ce au fost publicate imagini de la convorbirile dintre președintele Franței şi liderul de la Kremlin, în plină criză în Ucraina. Putin l-a ținut pe Macron la distanță așezându-l la capătul mesei lungi de 6 metri.

Marți, președintele Rusiei l-a aşezat la capătul aceleiași mese și pe cancelarul german Olaf Scholz.

Cine a fabricat celebra masă și cât ar costa aceasta

Corriere della Sera a stat de vorbă cu Renato Pologna, proprietarul Oak, compania care a realizat masa.

"Am recunoscut-o imediat ce am văzut-o. Sunt mândru de asta, mă entuziasmez când văd că munca mea se află pe fundalul a ceva important. Sper să aducă noroc împotriva războiului”, a spus Renato Pologna.

El a povestit că masa albă are lățimea de 2,60 de metri, este fabricată din stejar, iar blatul este unicat, fiind foarte dificil de manevrat.

Masa a fost construită în urmă cu 25 de ani, iar Renato Pologna spune că a luat parte la lucrări mai ample de renovare a palatului prezidențial din Kremlin, în perioada 1995 - 1997.

Cât ar valora acum masa? "Probabil 100.000 de euro”, spune Renato Pologna.