Liderul regiunii separatiste Doneţk, din estul Ucrainei, a afirmat marţi că Rusia ar trebui să lanseze următoarea etapă a campaniei sale militare după atingerea frontierelor regiunii, informează agenţia de presă rusă RIA, citată de Reuters.

Denis Pușilin Foto: Alexander Ryumin / TASS / Profimedia

Denis Puşilin a făcut aceste comentarii într-un talk-show rusesc difuzat online. În opnia acestuia, următoarea fază este crucială având în vedere ultimele evoluții din regiune.

El a făcut trimitere la exploziile de luni din regiunea separatistă Transnistria, Rep. Modova, dar și la acuzațiile Rusiei privind atacurile forțelor ucrainene pe teritoriul rusesc.

"Ritmul cu care operațiunea (militară) atinge granițele noastre este important pentru noi, pentru a lansa următoarea etapă, care este necesară după ce am văzut ce s-a întâmplat în Transnistria și la granița rusească”, a spus Pușilin, citat de RIA.

Rusia intenționează să preia controlul deplin asupra Donbasului și sudului Ucrainei în cadrul celei de-a doua faze a operațiunii militare, a declarat vineri generalul Rustam Minnekayev, comandantul adjunct al districtului militar central al Rusiei, relatează agenția de presă Interfax.

De asemenea, acesta spunea că, prin controlul sudului Ucrainei, Rusia va avea un alt coridor spre auto-proclamata republică separatistă Transnistria de pe teritoriul Republicii Moldova.

"Controlul asupra sudului Ucrainei este o altă cale spre Transnistria, unde există, de asemenea, dovezi că populația vorbitoare de limbă rusă este oprimată", a susținut Minnekayev, citat de TASS, la o întâlnire în regiunea centrală rusă Sverdlovsk.

-----