Rusia a extins joi interdicția de intrare a oficialilor americani pentru a o include vicepreședinta SUA Kamala Harris, dar și pe alți 28 de oficiali americani, oameni de afaceri și jurnaliști, relatează Reuters.

Kamala HarrisFoto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Lista sancțiunilor, publicată de ministerul rus de externe, îi include de asemenea pe fondatorul Facebook Mark Zuckerberg, secretarul adjunct al apărării Kathleen Hicks și purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, printre alții.

„Acelor persoane li se interzice intrarea în Federația Rusă pe termen nelimitat”, a declarat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

Asta, după ce la jumătatea lunii martie, Rusia a impus sancțiuni împotriva președintelui american Joe Biden și a mai multor oficiali din administrația sa.

Ministerul rus de Externe preciza într-un comunicat, citat de Tass, că această măsura a fost luată „ca răspuns la o serie de sancțiuni fără precedent care interziceau, printre altele, intrarea în Statele Unite a înalților oficiali ai Federației Ruse”. Pe lista neagră erau în total numele a 13 persoane cărora li se interizceau să intre în Rusia, pintre care Joe Biden, Anthony Blinken, Lloyd Austin, Hunter Biden, Hillary Clinton.

Citește și:

Rusia interzice conducerii UE, membrilor Parlamentului European și altor oficiali din statele membre să intre în țară

---