Președintele rus Vladimir Putin ar putea vizita spitalele și în care se află militari ruși răniți în timpul războiului din Ucraina pentru a-i decora, „când va veni momentul”, relatează TASS.

Vladimir Putin alaturi de comandantii fortelor armate ale RusieiFoto: Mikhail Klimentyev / Zuma Press / Profimedia

Anunțul a fost făcut de Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, când a fost întrebat despre subiect în timpul conferinței sale de presă zilnice pe care a susținut-o miercuri.

„Vă vom anunța când va veni momentul”, le-a spus Peskov reporterilor adunați la Kremlin.

Bilanțul publicat miercuri dimineața de armata ucraineană afirmă că peste 20.000 de soldați ruși ar fi fost uciși în Ucraina după declanșarea invaziei de către președintele Vladimir Putin pe 24 februarie.

Vladimir Putin nu are de gând să viziteze soldații ruși de pe front

Tot Dmitri Peskov a anunțat la jumătatea lunii martie că Putin nu intenționează să viziteze trupele rusești aflate în prima linie în Ucraina, afirmând la momentul respectiv că liderul de la Kremlin nu are de gând să viziteze nici soldații răniți aflați în spitale.

„Nu există planuri pentru astfel de itinerarii”, a spus el ca răspuns la o întrebare pe această temă.

De asemenea, el l-a contrazis pe un jurnalist care a spus că situația actuală ar putea fi comparată cu cea din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când, în 1943, Iosif Stalin a vizitat linia frontului.

În schimb, Vladimir Putin a lăudat pe 12 aprilie „curajul și eficiența” soldaților ruși trimiși în Ucraina despre care a spus că folosesc cele mai moderne arme.

La sfârșitul lunii martie președintele Rusiei a semnat un ordin pentru încorporarea a 135.000 de noi recruți, Kremlinul afirmând însă la momentul respectiv că decizia nu are vreo legătură cu războiul din Ucraina.

Urmărește ultimele evoluții din a 56-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.