Administrația regională din Lugansk, care anunța încă de luni noapte că forțele ruse au capturat orașul Kreminna, în ofensiva din estul Ucrainei, spune acum că trupele ucrainene au fost nevoite să se retragă din localitate, care este acum „sub controlul orcilor”. Conform autorităților ucrainene, cel puțin 200 de civili ar fi fost uciși în bombardamente.

Camion al armatei ruse in UcrainaFoto: Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia

Kreminna, un oraș cu peste 18.000 de locuitori, aflat la aproximativ 100 de kilometri sud-est de capitala Ucrainei, pare a fi primul oraș capturat în noua ofensivă rusă în estul Ucrainei, scrie Reuters.

„Kreminna se află sub controlul orcilor, care au intrat în oraș. Apărătorii noștri au fost nevoiți să se retragă. Au mers însă în noi poziții și continuă să se lupte cu armata rusă”, a declarat marți Serhiy Gaidai, guvernatorul regiunii Lugansk.

El a spus că forțele ruse au atacat „din toate părțile”.

„Este imposibil de calculat numărul morților în rândul populației civile. Avem statistici oficiale - aproximativ 200 de morți, dar în realitate sunt mult mai mulți", a spus el, fără a preciza perioada în care s-ar fi înregistrat aceste victime.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anunțat marți - în cea de a 55-a zi a războiul declanșat de Vladimir Putin - că Moscova începe „o nouă etapă" a ceea ce numește „operațiunea militară specială" în Ucraina, despre care susține că va avea o „evoluție semnificativă".