Orașul Liov din vestul Ucrainei, ferit în mare parte până acum de atacurile Rusiei, a fost lovit luni cu cel puțin cinci rachete de croazieră, Rusia spunând că astfel a distrus „un important depozit de armament străin”. Noi imagini apărute marți arată exact momentul impactului pentru trei din rachetele rusești.

Atacul cu rachete Kalibr asupra LiovuluiFoto: Colaj foto

În imaginile filmate dintr-o clădire înaltă de către o persoană cu telefonul pot fi observate inițial în depărtare urmările a cel puțin două lovituri, dârele de fum de la explozie.

După câteva secunde pe filmare sunt surprinse alte trei rachete de croazieră - ce par a fi de tipul Kalibr - care cad și lovesc clădiri de la sol.

Imaginile surprind exact ultimele secunde de zbor ale rachetelor și momentul impactului.

Armata rusă a afirmat luni seară că a distrus cu „rachete de înaltă precizie” un important depozit de arme de fabricație străină ce au fost livrate recent Ucrainei.

„Centrul logistic și importante loturi de armament străin, livrat Ucrainei în ultimele șase zile de către Statele Unite și țări europene, care era depozitat acolo, au fost distruse”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

Şase persoane au fost ucise, iar alte 11 au fost rănite în urma atacurilor cu rachete lansate de forțele ruse luni dimineață asupra oraşului Liov din vestul Ucrainei, a declarat primarul orașului, Andri Sadovyi.

Guvernatorul regional Maksym Kozystkiy, citat de Reuters, a spus că trei rachete au lovit infrastructură militară, în timp ce alta a lovit un atelier auto.