​Armata rusă a afirmat luni seară că a distrus cu „rachete de înaltă precizie” un important depozit de arme de fabricaţie străină ce au fost livrate recent Ucrainei, în apropiere de Liov (Lviv, cel mai mare oraș din vestul Ucrainei), transmite AFP.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor KonașenkovFoto: Russian Defence Ministry / UPI / Profimedia

Forțele aeriene rusești au efectuat în cursul dimineții „o lovitură cu rachete de înaltă precizie” asupra unui centru logistic al forțelor armate ucrainene, „în apropiere de Liov”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

„Centrul logistic și importante loturi de armament străin, livrat Ucrainei în ultimele șase zile de către Statele Unite și țări europene, care era depozitat acolo, au fost distruse”, a afirmat el.

Potrivit lui Konașenkov, un alt important depozit de muniții a fost de asemenea distrus în apropiere de Vasîlkiv, oraș din regiunea Kiev.

În total, a susținut el, armata rusă a distrus în timpul zilei de luni 16 situri militare ucrainene, printre care o uzină pentru repararea de rachete tactice Tochka-U, mai multe depozite de muniţii şi un depozit de carburanţi.

Şase persoane au fost ucise, iar alte 11 au fost rănite, în urma atacului cu rachete lansat de forțele ruse luni dimineață asupra oraşului Liov din vestul Ucrainei, a informat primarul orașului, Andrii Sadovîi.

___