Unii soldați ucraineni răniți vor fi duși pentru a fi tratați în spitalele din Polonia, potrivit unui anunț făcut de premierul polonez Mateusz Morawiecki citat de Euractiv.

Soldat ucrainean ranitFoto: Celestino Arce/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Aproape 3 milioane de refugiați ucraineni au găsit adăpost în Polonia după declanșarea invaziei rusești pe 24 februarie, Varșovia trimițând de asemenea ajutoare umanitare și muniție în Ucraina.

Guvernul polonez a anunțat acum că a decis să ofere asistență medicală soldaților ucraineni răniți în bătăliile duse împotriva Rusiei.

„Acceptarea unor soldați ucraineni în Polonia nu este un lucru cunoscut”, a declarat Morawiecki în timpul unei vizite la Wroclaw, adăugând că guvernul de la Varșovia este pregătit în continuare să evacueze și etnici polonezi care încă locuiesc în Ucraina.

Polonia s-a pregătit să trateze soldați ucraineni din luna februarie

„Suntem pregătiți să pregătim transporturi separate pentru toți cei care vor să se mute rapid din teritoriile din vestul Ucrainei în Republica Poloneză în eventualitatea unor intensificări ale luptelor”, a declarat Morawiecki.

Problema tratării soldaților ucraineni în Polonia a fost ridicată pentru prima dată de executivul condus de Morawiecki în luna februarie când ministrul adjunct al Sănătății Waldemar Kraska a raportat că până la 120 de unități medicale poloneze sunt pregătite pentru acest lucru.

De asemenea, un tren medical special va circula între Polonia și Ucraina pentru a-i transporta pe unii din soldații ucraineni care au nevoie de îngrijiri în spital.

Germania a oferit la rândul asistență medicală pentru ucrainenii răniți, aceștia fiind prima dată evacuați în Polonia și apoi la Berlin cu avionul.

Urmărește ultimele evoluții din a 54-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.