Negocierile cu Moscova pentru un acord de pace ruso-ucrainean sunt "extrem de dificile", a declarat miercuri consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak, după ce Vladimir Putin a denunțat "lipsa de consecvență" a ucrainenilor, potrivit AFP.

Mykhailo Podoliak Foto: Captura video

"Negocierile sunt extrem de dificile", a declarat Podoliak într-un mesaj adresat presei, deplângând faptul că "partea rusă se ține de tacticile sale tradiționale de presiune publică asupra procesului de negociere, inclusiv prin anumite declarații".

"Este clar că partea emoțională astăzi în acest proces este grea", a comentat el, adăugând că "delegația ucraineană lucrează exclusiv într-un cadru pro-ucrainean și transparent.

Mai multe sute de cadavre de civili, potrivit autorităților ucrainene, au fost găsite în ultimele zile în orașele din jurul Kievului, printre care Bucha și Irpin, după retragerea trupelor rusești din această regiune la sfârșitul lunii martie.

Moscova neagă orice implicare și denunță un "eveniment înscenat" orchestrat de ucraineni și menit să îi facă rău.

În cursul zilei, președintele rus Vladimir Putin a denunțat "lipsa de coerență" a negociatorilor ucraineni, care, în opinia sa, împiedică un acord între Kiev și Moscova pentru a pune capăt ofensivei rusești în Ucraina.

"Nu există nicio îndoială (că obiectivele rusești vor fi îndeplinite), ele sunt absolut clare și nobile (...) Obiectivul principal este de a ajuta populația din Donbass", în estul Ucrainei, unde se află autoproclamate republici separatiste pro-ruse, a reafirmat el, în timpul unei deplasări în Extremul Orient rus.

Discuțiile dintre cele două părți continuă "online", a declarat miercuri Mihaïlo Podoliak.

Urmărește ultimele evoluții din a 48-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.