Militarii din a 36-a Brigada de Pușcași Marini a Ucrainei au transmis un mesaj video în care au dat asigurări că nu și-au părăsit pozițiile și că rămân loiali Ucrainei după ce un oficial ucrainean a catalogat drept „fake” mesajul lor de rămas-bun, relatează Ukrayinska Pravda.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pușcașii marini au reușit să transmită mesajul Nataliei Nagornaia, o corespondentă a televiziunii ucrainene 1+1 TV. Nagornaia spune că mesajul a fost înregistrat marți, „pe la ora 5 dimineața, la Mariupol”.

Jurnalista dezminte informațiile potrivit cărora pagina de Facebook a unității ar fi fost spartă de ruși. „Ei încă rezistă dar nu mai au de ce să se țină. Ei încă sunt în viață. Nu sunt în captivitate”, a transmis ea marți dimineața.

Mesajul pușcașilor marini din Mariupol

„Slavă Ucrainei! Suntem apărătorii Mariupolului, Brigada 36 de Pușcași Marini care a ținut acest oraș și ține apărarea sa până la capăt. Nu am renunțat la pozițiile noastre. Am ținut fiecare parte a orașului, după cât ne-a fost în putință. Dar realitatea este că orașul era sub blocaj, încercuit - fără provizii de muniție sau mâncare”, au transmis militarii.

„Suntem recunoscători fiecărui ucrainean care a crezut și continuă să creadă în pușcașii marini. Pe acea credință pe care am păstrat-o atât de mult timp. Nu ne-am părăsit pozițiile. Am rămas loiali și rămânem loiali mereu”, subliniază ei.

„Și toți ucrainenii trebuie să-și amintească prețul acestei rezistențe și să termine treaba: să apere victoria până la capăt. Ucraina, Europa, lumea... Cu credință în victorie, suntem mereu loiali, loiali până la capăt”, își încheie ei mesajul.

Controverse legate de postarea pușcașilor marini ucraineni

Serghei Orlov, viceprimarul Mariupolului, a catalogat luni seara drept „fake” postarea făcută de pușcașii marini pe pagina lor de Facebook în care anunțau că se pregătesc pentru o ultimă bătălie și că au rămas fără muniție.

Mesajul emoționant de rămas-bun al acestora a conținut și critici la adresa conducerii militare de la Kiev, pușcașii militari acuzând că au fost abandonați și că nu au mai fost aprovizionați pentru a face față atacurilor rusești.

„Informația despre pușcașii marini este falsă. Nu fac comentarii asupra unor falsuri”, a spus Serghei Orlov.

„Rușii au ocupat temporar o parte a orașului. Soldații ucraineni continuă să apere părțile centrale și de sud ale orașului, precum și zonele industriale și așa mai departe”, a declarat Orlov.

Comentariile sale au venit după ce separatiștii pro-ruși ce luptă în Mariupol alături de ceceni și armata rusă au anunțat luni seara că au cucerit zona portuară a orașului.

Situația pușcașilor marini este incertă în momentul scrierii acestui articol.

Urmărește ultimele evoluții din a 48-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.