Coreea de Nord, care a fost printre cele 24 de țări care au votat împotriva suspendării Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului, declară că SUA au vrut eliminarea Moscovei din acest organism pentru că vor să „izoleze țările independente” și să mențină „ordinea hegemonică” condusă ilegal și inuman de America, relatează Reuters.

Adunarea Generala ONUFoto: Michael M. Santiago / Getty Images / Profimedia

Ministerul Afacerilor Externe al Coreei de Nord a denunțat luni suspendarea Rusiei de săptămâna trecută din Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU, considerând-o un „act irațional” condus de Statele Unite și Occident pentru a menține hegemonia politică.

Efortul condus de SUA de a suspenda Rusia din organismul ONU din cauza unor rapoarte de „încălcări grave și sistematice ale drepturilor omului” a strâns 93 de voturi „pentru”, în timp ce 24 de țări au votat „nu” și 58 de țări s-au abținut.

„Ceea ce urmărește SUA... este de a izola țările independente și forțele care le contestă pe arena internațională, pentru a-și menține ordinea hegemonică ilegală și inumană condusă de SUA”, a spus ministerul, potrivit unui comunicat transmis de agenția de știri de stat KCNA.