Uneori în război, în timpul luptelor, lucrurile nu funcționează așa cum ar trebui s-o facă și apar greșeli, probleme tehnice sau alteori țintele sunt complet ratate indiferent cât de precisă e muniția folosită.

Rusii au lovit un veceu din fundul curtiiFoto: Colaj foto

Imagini din estul Ucrainei ilustrează exact un astfel de eveniment - o rachetă rusească aer-sol, care teoretic este ghidată vizual de către aeronava care a lansat-o, a lovit în plin o toaletă din curtea unei case în Huleaipole, în estul Ucrainei.

Racheta este una de tipul Kh-29 aer-sol, lansată de către avioane și este o rachetă ghidată care transmite imagini video cu ținta pe un ecran din aeronavă, potrivit Companiei de export armamente din Rusia.

Racheta este una cu o rază de circa 20-30 de km, are un focos explozibil destul de mare de circa 320 de kg și este gândită pentru atacarea unor poziții dificile sau fortificate sau ținte de mărimi considerabile.

Internauții care au ironizat situația au indicat și că o astfel de rachetă ajunge de obicei să coste câteva sute de mii de dolari, ceea ce face ca evenimentul să fie unul usturător pentru armata rusă și din punct de vedere financiar, nu doar la capitolul imagine.

Vezi și:

---