Rusia ar putea folosi muniție cu fosfor în Mariupol, unde luptele s-au intensificat, avertizează ministerul britanic al apărării în ultimul raport privind războiul din Ucraina, amintind că rușii au făcut uz de acest tip de arsenal în regiunea Donețk.

Rușii distrug metodic tot Mariupolul, pe care nu l-au cucerit încăFoto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

Britanicii mai spun că armata Ucrainei a reușit să combată mai multe atacuri ale rușilor din zonele separatiste din est, Donețk și Luhansk, producând mai multe pagube trupelor Moscovei- tancuri, echipamente de artilerie și blindate.

În același timp, ministerul apărării de la Londra spune că utilizarea rachetelor neghidate de către Rusia face să crească riscul unor victime în rândul civililor.

La summitul NATO, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că ar fi folosit bombe cu fosfor, fără însă a oferi probe. Adresându-se liderilor reuniți la summitul extraordinar al NATO de la Bruxelles, într-un mesaj înregistrat înainte de reuniune, el a mai spus că lumea așteaptă acțiuni concrete și garanții reale de securitate din partea NATO.

În același timp, Zelenski le-a spus liderilor NATO că Rusia intenționează să meargă mai departe, țintind statele NATO de pe Flancul Estic, inclusiv Polonia, mai transmite Reuters.