Două rachete rusești au lovit o gară din Kramatorsk, în estul Ucrainei, ucigând 30 de oameni și rănind alți aproximativ 100, a anunțat vineri compania feroviară de stat din Ucraina, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • 17:00 Noul bilanț: cel puțin 50 de morți, dintre care 5 copii, precum și 100 de răniți.
  • 13:52 În numele copiilor” - mesajul de pe o rachetă folosită la atacul din Kramatorsk / Rusia spune că nu folosește acel tip de rachete, dar imaginile apărute pe internet o contrazic
  • 13:46 Cel puțin 39 de persoane au fost ucise și 87 rănite în urma atacului, a declarat guvernatorul regional Pavlo Kyrylenko, actualizând estimarea anterioară de 30 de morți. Într-o postare online, el a precizat că mulți dintre răniți sunt în stare gravă.
  • 13:11 Reacția lui Zelenski: ”Pentru că nu au puterea și curajul de a ne înfrunta pe câmpul de luptă, [forțele rusești] distrug cu cinism populația civilă. Acesta este un rău nemărginit. Și dacă nu este pedepsit, nu se va opri niciodată.”
  • 13:06 Ministerul rus al Apărării a negat că forțele rusești ar fi fost responsabile pentru un atac, potrivit agenției de presă RIA. Potrivit Moscovei racheta era de tipul Tochka-U folosit doar de armata ucraineană.
  • 12:45 Aproximativ 4.000 de persoane, majoritatea vârstnici, femei și copii, se aflau în gara din Kramatorsk când aceasta a fost lovită de rachete rusești, a declarat primarul Oleksander Honcharenko.
  • 11:51 Pe rețelele de socializare au început să apară fotografii și clipuri video cu efectele cumplite ale atacului rusesc. (ATENȚIE, linkurile duc către imagini cu impact emoțional).

Stația este folosită pentru evacuarea civililor din zonele bombardate de forțele rusești. Potrivit guvernatorului regiunii, în stația de tren erau câteva mii de oameni.

"Rashiștii" ("fasciștii ruși") știau foarte bine unde țintesc și ce vor: să semene panică și frică, doreau să ucidă cât mai mulți civili", a spus Pavlo Kyrylenko, guvernatorul regiunii Donețk.

Trei trenuri care transportau persoane evacuate au fost blocate joi în aceeași regiune din Ucraina, după un atac aerian asupra liniei, potrivit șefului Căilor Ferate ucrainene.

Autoritățile locale din unele zone au îndemnat civilii să părăsească zona cât timp este încă posibil și relativ sigur să facă acest lucru.

Oficialii ucraineni spun că forțele rusești s-au regrupat pentru o nouă ofensivă și că Moscova intenționează să acapareze cât mai mult teritoriu posibil în partea de est a Ucrainei, cunoscută sub numele de Donbas, la granița cu Rusia.