Rusia susține că în continuare reușește să producă mari pierderi în rândul forțelor ucrainene, chiar dacă militarii ruși s-au retras din zona Kievului. Rusia susține că doar în ultima zi ar fi reușit să doboare mai multe aeronave, inclusiv drone.

Camion al armatei ruse in UcrainaFoto: Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia

„În timpul zilei, lovituri de precizie cu rachete lansate din aer au lovit o acumulare de echipament militar ucrainean în gara din Novograd-Volynskii în regiunea Jitomîr. Lovitura a distrus echipamente ce urmau să ajungă la trupele din Donbass”, a declarat general-maiorul Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al ministerului Apărării din Rusia.

Potrivit acestuia, aviația rusă a lovit în ultima zi 42 de ținte ucrainene, inclusiv 2 sisteme de lansatoare multiple de rachete și 12 fortificații ucrainene.

„Apărarea anti-aeriană rusească a doborât două elicoptere ucrainene aflate în aer: un Mi-8 și un Mi-24 în apropiere de Herson. Totodată au fost doborâte trei vehicule aeriene fără pilot, din care 2 drone de tipul Bayraktar TB-2 în zona Krivoi Rog și Truduvoi”, a spus Konașenkov.

În total, de la începutul „operațiunii militare speciale” și până azi, Rusia susține că a reușit să distrugă:

- 125 de avioane militare

- 95 de elicoptere

- 416 drone

- 2.003 tancuri și vehicule blindate de luptă

- 220 lansatoare multiple de rachete de artilerie

- 869 de tunuri de artilerie și mortiere

- 1902 de unități de vehicule militare speciale

CITEȘTE ȘI:

---

Evenimentele din ziua 44 a invaziei din Ucraina, LIVETEXT aici pe HotNews.ro.