O femeie ucraineană al cărui sat a fost luat cu asalt de trupele rusești în timpul weekendului povestește că soldații ruși i-au purtat hainele, furat banii și i-au împușcat soțul în picior după ce s-au îmbătat, relatează Insider.

Camion al armatei ruse in UcrainaFoto: Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia

Femeia a declarat în timpul unui interviu acordat CNN că soldații ruși s-au comportat violent în timp ce îi jefuiau locuința aflată într-un sat din apropierea orașului Brovarîi, aflat la aproximativ 20 de kilometri de capitala Kiev.

„Au purtat pălăria mea de femei, pardesiul meu, cizmele mele. Ne-au purtat hainele. Ne-au luat așternuturile...Nu știu ce-au făcut cu ele”, a povestit ea. „S-au culcat. Au mâncat. Au pierdut vremea. Ne-au furat banii”, a continuat femeia.

Ea a mai relatat că unul dintre soldații ruși era beat și l-a împușcat pe soțul ei în picior, rănindu-l grav. Aceasta a povestit că și-a îngrijit soțul în pivniță timp de două zile până când a putut să îl ducă la spitalul din Brovarî.

Ucrainenii au lansat contraatacuri în apropierea Kievului

Relatarea femeii vine în contextul în care armata ucraineană a lansat mai multe contraatacuri împotriva forțelor invadatoare, reușind să îi împingă înapoi în unele zone, inclusiv în apropierea capitalei Kiev.

Pentagonul a anunțat miercurea trecută că ucrainenii au reușit să îi împingă pe ruși departe de Kiev și să îi scoată din Cernihiv, un alt oraș în care s-au dat lupte grele încă din primele zile de la declanșarea invaziei.

Armata ucraineană a declarat vineri că a reușit să distrugă o importantă „fortăreață” rusească de lângă Kiev. Rușii fortificaseră aici o localitate în care au trimis sute de soldați, tancuri și alte echipamente necesare lansării unui asalt asupra capitalei ucrainene.

Primarul localității Irpin, puternic bombardată cu rachete și artilerie, a anunțat luni după-masa că forțele ucrainene au reușit să preia controlul complet asupra orașului după săptămâni de lupte grele.