Primarul orașului Irpin, de lângă Kiev, a declarat luni că forțele ucrainene au preluat controlul deplin asupra orașului, care a fost unul dintre principalele puncte fierbinți ale luptei cu trupele ruse din apropierea capitalei, relatează Reuters. Pe de altă parte, Statele Unite nu pot confirma cine deține controlul asupra orașului Irpin, la vest de Kiev, a declarat un înalt oficial american al apărării, relatează The Guardian.

Soldați ucraineni din Irpin, regiunea KievFoto: MARCUS YAM/LOS ANGELES TIMES / Shutterstock Editorial / Profimedia

21:19 Un înalt oficial american al apărării a spus că SUA nu pot confirma că ucrainenii au preluat controlul asupra orașului Irpin.

Oficialul a spus că forțele ucrainene au preluat controlul asupra orașului Trosteaneț de la ruși și, de asemenea, încearcă în mod activ să preia controlul asupra Hersonului.

„Avem vești bune astăzi - Irpin a fost eliberat”, a spus primarul Oleksandr Markushyn într-un video pe Telegram. „Înțelegem că vor fi mai multe atacuri asupra orașului nostru și îl vom apăra cu curaj”.

Informația nu a putut fi verificată imediat de Reuters.

Pe 23 martie, primarul spunea că forțele armate ucrainene, apărarea teritorială și poliția au recăpătat controlul a 80% din localitate.