Armata ucraineană susține că l-a ucis pe generalul locotenent rus Yakov Rezantsev, acesta fiind al șaptelea general din cadrul trupelor de invazie care moare pe front în luna care a trecut de la debutul războiului declanșat de Vladimir Putin, afirmă presa ucraineană. Informația nu a fost confirmată de presa rusă sau de surse independente.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 15:49 Consilierul prezidențial ucrainean Oleksiy Arestovych a declarat și el că în sudul țării a mai fost ucis un general rus. "Trupele noastre (...) l-au ucis pe comandantul Armatei 49 din districtul sudic al Rusiei, generalul Yakov Rezantsev, într-un bombardament asupra aerodromului Chornobaivka", în regiunea Herson (sud), a spus Arestovych într-un mesaj video.

Yakov Rezantsev s-a remarcat la începutul invaziei printr-o declarație agresivă, el spunând că învingerea Ucrainei este o chestiune de ore.

Dacă știrea morții sale este reală, el ar putea fi a șaptea victimă din rândul celor 20 de generali trimiși de Kremlin să dirijeze războiul, un procent enorm. Amintim că, pe lângă generali, în Ucraina a fost ucis și un înalt comandant naval.

Yakov Rezantsev conducea Armata 49 a Rusiei din districtul militar de sud.

El ar fi fost omorât pe aeroportul Chornobaivka de lângă Herson, în al optulea atac al forțelor ucrainene asupra acestui obiectiv. Amintim că forțele ruse au continuat să aducă elicoptere, echipamente militare și să înființeze posturi de comandă acolo, în ciuda unei serii incredibile de atacuri reușite ale ucrainenilor în acel loc.

Aici lista cu comandanții ruși uciși în războiul din Ucraina. Rezantsev ar fi al doilea general-locotenent care moare în Ucraina.