Imagini apărute online arată bucăți împrăștiate dintr-un tanc rusesc T-72B, părți din vehiculul rusesc sărind în toate părțile după o explozie catastrofală. Acesta nu este un eveniment rar, pe rețelele de socializare fiind distribuite numeroase fotografii cu turele ajunse, în ciuda greutății lor, la zeci de metri distanță de restul tancului.

Foto:

Specialiștii au explicat că tancurile rusești sunt predispuse la așa ceva din cauză că muniția nu este ținută într-un compartiment separat ca în cazul unora occidentale, ceea ce înseamnă că loviturile la care sunt supuse generează explozia obuzelor din interior, cu efect devastator.

”Asta este tot ce a rămas dintr-un tanc principal de bătălie al Armatei Ruse după o detonare catastrofală”, se spune într-o postare pe contul de Twitter Oryx.

Acest cont este una dintre cele mai de încredere surse online în privința pierderilor suferite de armatele Ucrainei și Rusiei după invazia declanșată de Vladimir Putin, Oryx documentând doar ce poate fi verificat cu imagini. Potrivit experților Oryx rușii au pierdut cu certitudine până acum 286 de tancuri (distruse - 119, defectate - 4, abandonate - 41, capturate - 122)

Potrivit armatei ucrainene, forțele de invazie ruse au rămas până acum fără 561 de tancuri. Moscova nu oferă bilanțuri privind pierderile suferite în războiul declanșat de Vladimir Putin.

---

Urmărește ultimele evoluții din a 30-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.