updated_icon Actualizat acum 27 minute EUR 4.9761 USD 4.6567
hotnews_logo
search_icon
search_icon user_icon menu_icon
search_icon
INTERNATIONAL Vineri, 25 Martie 2022, 11:11

Ucraina are mai multe tancuri decât la începutul războiului, deși a pierdut 74 în ultima lună. Totul datorită unui ”furnizor” nu tocmai surprinzător

HotNews.ro

Ucraina a pierdut cel puțin 74 de tancuri - distruse sau capturate - de când Rusia și-a demarat invazia, în urmă cu o lună scrie Forbes. Dar Ucraina a capturat cel puțin 117 tancuri rusești, potrivit analiștilor de informații din surse deschise care examinează fotografiile și videoclipurile de pe rețelele de socializare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cu alte cuvinte, armata ucraineană ar putea avea de fapt mai multe tancuri acum decât în urmă cu o lună - toate acestea fără a construi un singur tanc nou sau fără a scoate vreun vehicul mai vechi din depozite.

Între aceeași perioadă, rușii au capturat cel puțin 37 de tancuri ucrainene - un număr insuficient pentru a compensa cele aproximativ 274 de tancuri pe care se crede că le-a pierdut din toate cauzele.

Cele 117 tancuri numărate ca fiind capturate de Ucraina sunt doar cele pe care analiștii le pot confirma până la acest moment pe baza probelor vizuale apărute online. Totalul real este aproape sigur mult mai mare.

Vezi cele mai importante informații privind ziua 30 a invaziei, aici LIVETEXT pe HotNews.ro

ADAUGĂ COMENTARIU (11 comentarii)
Ritzi Pitzi • 2022-03-25 11:17
E o chestie de motivație. Atacatorul va fi întotdeauna în dezavantaj față de cel care se apără. „Eu? Îmi apăr sărăcia şi nevoile şi neamul… Și de-aceea tot ce mişcă-n ţara asta, râul, ramul, Mi-e prieten numai mie, iară ţie duşman este, Duşmănit vei fi de toate, făr-a prinde chiar de veste;”
1 48
_Un stelist_ • 2022-03-25 12:15
Cine zice, mai rusnache, ca Ucraina le foloseste? Articolul mentioneaza doar ca Ucraina are acum mai multe tancuri decat avea cand a inceput invazia voastra...
5 25
Thexy • 2022-03-25 12:18
Pentru ca sunt gratis (pentru ei) si dubla pierdere pentru rusi (-1 tanc + ce stricaciuni le mai fac ucranienii cu el). Si mai presus de orice SA RADA DE RUSI SI DE TROLII LOR!
3 29
ursu78 • 2022-03-25 12:34
Pai sa-ti explic: chiar daca tancurile voastre sunt foarte proaste...voi mai aveti o problema: sunteti si foarte slab pregatiti (si nici foarte inteligenti nu sunteti)...prin urmare: un soldat bine pregatit si ambtios...va poate bate cu aceasi arma cu care incercat sa va faliti voi.
2 30
Altiro • 2022-03-25 12:35
Evaluarea tancurilor a fost facuta de un militar american fata de tancurile SUA. Evident ca in fata tancurilor rusesti, decat cu mainile goale, ucrainenii pot lupta de la egal la egal avand tancurile capturate.
1 32
gwolf • 2022-03-25 12:37
n-au zis ca le folosesc, au zis ca le au. tancul rusesc ca si tancul american este prost sau bun in functie de masinaria de razboi din jurul lui. Cu o masinarie logistica si informationala formidabila ca cea a armatei americane, tancul este o arma teribila. Cand le lasi in coloane abandonate de nu stie primul tanc ce e cu al doilea, tancul e un cosciug de fier indiferent de calitatea si cantitatea blindajului frontal, lateral, al turelei etc. deci tancul rusesc este prost pentru ca face parte dintr-un ecosistem militar prost, mai exact teribil de prost...
1 28
Empire • 2022-03-25 12:43
Nu sunt bune in fata javelinelor, nu neaparat ca nu sunt bune deloc. Probabil ca rusii nu au adus multe arme antitanc cu ei.
1 20
bcsb • 2022-03-25 12:45
Toate sunt facute acum zeci de ani dupa acelasi sablon si in aceleasi fabrici comuniste, in Rusia sau Ucraina. Ucrainienii tot tancuri rusesti au. Probabil abia acum si-au dat seama ca au nevoie de armament modern, performant si isi vor schimba furnizorul.
1 20
Gigel cu elefantii • 2022-03-25 12:21
Daca rusii stiau ce-i intereseaza de fapt, in loc sa-i invadeze le vindeau tancurile alea pe bani grei. Economia bate razboiul. Putin e din alt secol.
1 29
gigilu • 2022-03-25 15:37
Daca ucrainienii aveau si avioane rusii erau terminati pana acum.Insa parca cineva vrea sa ii vada pe rusi castigand. Ca daca ar pierde ar fi probleme in niste locuri care sunt legate ombilical de gazele rusesti.Si oligarhii fara frontiere ar pierde o elice de la cate un iaht iar asta e exclus.
3 7
ADAUGĂ COMENTARIU (11 comentarii)




hotnews_sun ULTIMA ORĂ
01:30 • ACTUALITATE

Întors de la Moscova, ÎPS Vladimir le cere preoților moldoveni să se „pocăiască” și să revină la mitropolia aflată în slujba Rusiei: „Renunțați la orgolii, reveniți la starea de odinioară”

00:56 • ACTUALITATE

Slovacia: Guvernul lui Robert Fico lichidează televiziunea publică şi creează alta

00:39 • ACTUALITATE

Violență, lipsă de profesori și școli dărăpănate în Germania. Rezultatele barometrului școlar 2024 al Fundației Robert Bosch

00:21 • REVISTA PRESEI

Ciolacu: O să-mi cer scuze cred că de acum toată viaţa la domnul doctor Cîrstoiu

00:03 • SPORT

Premier League: Liverpool, înfrângere surprinzătoare în fața lui Everton – Pas greșit în lupta la titlu

Ieri • ACTUALITATE

Ilan Şor vrea federalizarea Republicii Moldova, iar limba țării să fie rusa. „Transnistria va fi de acord, în condițiile în care Rusia va fi mediator”

Ieri • SPORT

WTA Madrid: Fostă lideră mondială, eliminată în primul tur – Rezultatele zilei

Ieri • ACTUALITATE

Netanyahu califică drept „oribile” demonstrațiile pro-Gaza din campusurile americane

Ieri • SPORT

Antrenorul care o va pregăti pe FC Barcelona în sezonul viitor

Ieri • REVISTA PRESEI

Marcel Ciolacu: „Nu se rupe, dom'le, nicio coaliţie. Categoric! Suntem mai puternici decât niciodată”

Ieri • ACTUALITATE

Statele Unite au trimis în secret Ucrainei rachete cu rază lungă ATACMS / Kievul le-ar fi folosit deja

Ieri • ACTUALITATE

Schimbările sociale și nu violența ar putea explica scăderea diversității genetice masculine în perioada neolitică

Ieri • SPORT

VIDEO Liga 2: Prima echipă promovată matematic în SuperLigă - Sărbătoare în stilul lui Inter Milano

Ieri • ACTUALITATE

Schimbări majore la pașaportul simplu electronic: Va putea fi livrat prin curier la orice adresă din țară, iar costul expedierii va fi inclus în preț

Ieri • ACTUALITATE

Adolescent arestat în Franța, după ce a spus că vrea să moară ca un „martir” la Jocurile Olimpice