​Marina Militară a Ucrainei afirmă că navele rusești avariate marți în portul din Berdyansk în urma unor atacuri cu rachete balistice sunt comandate de trădători care au trecut de partea Rusiei în 2014 în timpul anexării Crimeii, relatează Ukrayinska Pravda.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ar fi vorba de căpitanul Volodimir Hramcenkov, fost comandant al Forțelor de Apărare Aeriană Kirovohrad ale Marinei Ucrainene și de căpitanul de rang II Yuri Pavlov Viktorovici, comandantul navei rusești „Novocherkassk".

Marina ucraineană afirmă despre cei doi că „și-au trădat jurământul în 2014 și s-au alăturat ocupanților”.

„Sunt slabi, în 2014 nu au rezistat și au luat 30 de monede de argint iar astăzi, datorită 'profesionalismului' lor, încă două nave și-au pierdut capacitatea de luptă”, afirmă Marina Militară a Ucrainei într-o postare de pe pagina sa de Facebook.

Vezi și:

Ce se cunoaște despre navele avariate la Berdyansk

Imaginile video publicate pe rețelele sociale arată cum cele două de desant din clasa Ropucha părăsesc portul după ce nava de desant „Orsk” din clasa Aligator a luat foc în urma exploziei cauzate cel mai probabil de o rachetă Tochka lansată de ucraineni.

O navă din clasa Aligator poate transporta până la 400 de militari, 20 de tancuri sau 40 de blindate de luptă. Rusia mai avea active doar două astfel de nave: Orsk și Saratov.

Nava Orsk a fost adusă luni de Marina Mării Negre a Rusiei în portul ucrainean Berdyansk de la Marea Azov, la sud de Mariupol.

Imagini difuzate de posturi de știri rusești la momentul respectiv arătau că din ea au fost descărcate blindate și alte echipamente de luptă.

Urmărește ultimele evoluții din a 29-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.