Armata Ucrainei ar fi reușit să distrugă o mare navă de desant a Marinei Rusiei în portul Berdyansk, oraș controlat de ruși.

HotNews.roFoto: Hotnews

Imaginile publicate pe rețelele de socializare arată cum un mare incendiu în Portul Berdyansk, acolo unde rușii au adus numeroase nave pentru a debarca militari, tancuri și echipamente mlitare.

La o analiză a lor, comunitatea OSINT (Open Source Intelligence) a catalogat ca fiind o navă de desant din clasa Aligator, o navă de peste 112 metri lungime și un deplasament de 3.400-4.700 de tone.

Nava din clasa Aligator poate transporta până la 400 de militari, 20 de tancuri sau 40 de blindate de luptă. Rusia mai avea active doar două astfel de nave: Orsk și Saratov.

Statul Major al Armatei Ucrainene susține că militarii săi au reușit să distrugă nava Orsk, din clasa Aligator. Iar informații neconfirmate încă vorbesc de cel puțin o lovitură cu rachetele balistice Tochka folosite de Ucraina.

Marina Militară a Ucrainei susține că navele avariate la Berdyansk sunt comandate de trădători care au trecut de partea rușilor.

-------