Cooperarea dintre Rusia și China va deveni mai puternică în actualul context, a declarat sâmbătă ministrul rus de externe Serghei Lavrov citat de Interfax și Reuters. Afirmația vine în condițiile în care președinții american și chinez Joe Biden și Xi Jinping au avut vineri o convorbire telefonică privind războiul din Ucraina.

Serghei LavrovFoto: Imago via GSP

"Această cooperare va deveni mai puternică pentru că, într-o vreme în care Vestul subminează brutal fundațiile pe care se bazează sistemul internațional, noi, bineînțeles, ca două mari puteri, trebuie să ne gândim cum vom continua în această lume”, ar fi declarat Lavrov.

Președintele american Joe Biden i-a descris vineri președintelui Chinei Xi Jinping, într-un apel video, „implicațiile și consecințele” dacă Beijingul oferă sprijin material Rusiei în timp ce aceasta efectuează un atac brutal asupra orașelor și civililor ucraineni”, a spus Casa Albă.

Președintele și-a subliniat sprijinul pentru o rezoluție diplomatică a crizei”, potrivit unui comunicat de presă al Casei Albe.

Cei doi lideri și-au semnalat dorința de a „ține deschise canalele de comunicare” în cadrul acestei întâlniri, care a durat aproape două ore, potrivit unui comunicat de presă. De altfel, Biden era așteptat să-i spună liderului chinez că Beijingul ar plăti un preț mare dacă va sprijini în mod direct invadarea Ucrainei de către Rusia.