Actorul și fostul guvernator al Californiei Arnold Schwarzenegger a înregistrat un mesaj video emoționant pentru fanii săi din Rusia și soldații trimiși de Kremlin în Ucraina, cerându-le să deschidă ochii față de propaganda Kremlinului.

Arnold SchwarzeneggerFoto: Flickr

„Mă adresez vouă astăzi fiindcă în lume se întâmplă lucruri care vă sunt ascunse, lucruri oribile pe care trebuie să le știți”, a spus el.

Înainte de a intra în mai multe detalii, „Arnie” a vorbit despre legăturile sale apropiate cu Rusia încă de când era tânăr, povestind cum în 1961, la vârsta de doar 14 ani, a avut ocazia să dea mâna cu eroul său, rusul Yuri Petrovici Vlasov, primul bărbat care a reușit să ridice 200 de kilograme deasupra capului.

Arnold Schwarzenegger a fost și prima mare vedetă din Occident care a filmat un lungmetraj în Rusia, filmul „Read Heat” din 1988, potrivit TMZ. Actorul a explicat că de atunci a menținut legături apropiate cu Rusia, țară pe care o apreciază și în care a filmat multe din filmele sale.

Mesajul lui Arnold Schwarzenegger pentru ruși

„Tăria și inima poporului rus m-au inspirat dintotdeauna și din acest motiv sper că mă veți lăsa să vă spun adevărul despre războiul din Ucraina și ce se întâmplă acolo. Nimănui nu îi place să audă că guvernul său este criticat și înțeleg asta. Dar ca un prieten de mulți ani al poporului rus, sper că veți asculta ce am de spus”, afirmă el.

„Știu că guvernul vostru v-a spus că acesta este un război pentru denazificarea Ucrainei. Nu este adevărat. Ucraina este o țară cu un președinte evreu al cărui tată a avut 3 frați uciși de naziști. Vedeți, nu Ucraina a început acest război; nici naționaliștii sau naziștii. Războiul a fost început de cei de la Kremlin”, a continuat Arnie.

Actorul a descris apoi ce se întâmplă în momentul de față în Ucraina, vorbind despre bombardarea spitalului de copii și a maternității din Mariupol.

„Este o criză umanitară, a subliniat el.

Arnie i-a cerut lui Putin să pună capăt războiului și a vorbit despre noii săi eroi

Arnie a vorbit apoi despre pierderile semnificative înregistrate de forțele armate ale Rusiei. „Guvernul rus nu și-a mințit doar proprii cetățeni ci și soldații”, a spus acesta.

„De ce vă sacrificați tinerii pentru propriile ambiții?”, i-a întrebat Schwarzenegger pe decidenții de la Kremlin.

„Le cer poporului rus și soldaților ruși să înțeleagă propaganda și dezinformările cărora le-au căzut victime”, a îndemnat Arnie, înainte de a se adresa direct președintelui rus Vladimir Putin: „Tu ai început acest război, tu îl poți opri”.

Fostul guvernator al Californiei și-a încheiat mesajul prin a le mulțumi celor care au avut curajul să iasă pe străzile din Rusia pentru a protesta împotriva războiului.

„Voi sunteți noii mei eroi”, a conchis acesta.

Urmărește ultimele evoluții din a 22-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.