Kremlinul a declarat joi că foarte mulți oameni din Rusia se arată a fi „trădători”, dându-i drept exemplu pe cei care demisionează de la locul de muncă și părăsesc țara în contextul războiului din Ucraina și a sancțiunilor impuse împotriva Moscovei, relatează Reuters.

Oameni în Piața Roșie din MoscovaFoto: Anatoly Vartanov / Alamy / Profimedia Images

Comentariile au fost făcute de Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, la o zi după ce președintele Vladimir Putin i-a acuzat pe rușii pro-occidentali că sunt „trădători naționali” din „coloana a cincea”.

„Mulți oameni își arată adevărata față în asemenea momente dificile. Foarte mulți oameni se arată a fi, după cum spunem noi în rusă, trădători”, le-a declarat Peskov jurnaliștilor după ce a fost întrebat cu privire la afirmația lui Putin potrivit căreia Rusia va trece printr-un proces „natural și necesar” de „autocurățire”.

Putin afirmase de asemenea că oamenii pot să „facă distincție între patrioții adevărați și scursuri și trădători”.

Peskov a explicat joi că „ei (trădătorii) dispar din însăși viețile noastre. Unii oameni își părăsesc posturile, unii lasă în urma viața de muncă activă, unii părăsesc țara și se mută în alte țări. Așa are loc această curățire”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai anunțat joi că președintele Putin nu are de gând să meargă să-și viziteze trupele din Ucraina.

Discursul Kremlinului cu rușii „trădători”, susținut și de comuniști

Discursul de miercuri al lui Putin a fost salutat de Ghennadi Ziuganov, liderul Partidului Comunist din Rusia, nominal de opoziție dar în realitate un susținător al Kremlinului în multe probleme.

„Trebuie să înfrângem a cincea coloană care s-a înrădăcinat înăuntru și este pregătită să ne înfigă cuțitul în spate în orice minut”, a declarat Ziuganov.

„Toate aceste probleme au început în 1991 când (Boris) Elțîn și clica sa au vândut și trădat această țară”, a adăugat liderul comuniștilor ruși.

Citește ultimele evoluții din a 22-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.