Președintele rus Vladimir Putin a „decapitat” departamentul de informații externe al Serviciului Federal de Securitate, și i-a pus în arest la domiciliu, potrivit surselor lui Andrei Soldatov, jurnalist de investigații și expert în serviciile secrete ruse.

Vladimir PutinFoto: Alexei Druzhinin / TASS / Profimedia

„Putin pare să fie cu adevărat nemulțumit de FSB în Ucraina: a atacat Serviciul 5 SOiMS (ramura de informații externe a FSB)”, a scris reputatul expert pe Twitter.

„Serghei Beseda, șeful Serviciului, și adjunctul său Bolukh, au fost plasați în arest la domiciliu, potrivit surselor mele din interior” , spune Soldatov.

Rusia se confruntă cu probleme în Ucraina: de la un avans blocat de condiții meteo și de rezistența ucrainenilor, la mari probleme logistice

Potrivit mai multor evaluări occidentale, armata rusă are dificultăți în domeniul informațional în Ucraina, ceea ce creează probleme forțelor de invazie.

Pe lângă unele condiții meteo care ar fi nefavorabile avansului de blindate, și ucrainenii ar fi reușit să opună o rezistență credibilă, executând atacuri coordonate împotriva convoaielor rusești.

Deși par a suferi de numeroase probleme logistice, armata Rusiei publică imagini de propagandă cu soldați care plămădesc pâine pentru cei de pe front, militari mânâncă la mese cu flori pe masă, în timp ce pe Twitter apar imagini cu militari ruși care fură găini din curțile oamenilor.

SUA estimează că pierderile Rusiei s-au dublat în ultima săptămână

SUA estimau încă de marți că 8% până la 10% din activele militare ruse utilizate în invazia Ucrainei ar fi fost la acel moment distruse sau inoperabile.

Echipamentele pierdute includ tancuri, avioane, artilerie și altă tehnică militară. Cifra prezentată de SUA era aproape dublu față de pierderile raportate de CNN după prima săptămână de război, când se estima că Rusia a pierdut între 3% și 5% din activele sale militare

CITEȘTE ȘI:

---