Președintele rus Vladimir Putin a spus vineri că există anumite schimbări pozitive în discuțiile cu Ucraina, potrivit TASS și Reuters.

Vladimir PutinFoto: Kremlin.ru

„Există anumite schimbări pozitive, îmi spun negociatorii din partea noastră", a spus Putin în cadrul unei întâlniri cu omologul său belarus Alexander Lukașenko, adăugând că discuțiile continuă "practic zilnic".

Putin nu a dat mai multe amănunte, dar a spus în declarația televizată că va intra în mai multe detalii în cadrul discuției cu Lukașenko.

Sancțiunile ne-au făcut mai puternici în trecut, a adăugat Vladimir Putin.

Kremlinul nu exclude o întâlnire între președinții Vladimir Putin al Rusiei și Volodimir Zelenski al Ucrainei, dar aceasta ar trebui să fie pregătită temeinic pentru a produce rezultate, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

Trei runde de discuții au avut loc în Belarus de când trupele ruse au intrat în Ucraina. Aceste negocieri, potrivit informațiilor făcute publice, s-au concentrat în principal pe crearea de coridoare umanitare pentru civili.

Joi, miniștrii de Externe rus și ucrainean s-au întâlnit pentru prima dată de la începutul ofensivei rusești. Dar nu a fost anunțat niciun progres în direcția unei încetări a focului.

Președintele rus a insistat în mod repetat în ultimele zile că luptele vor înceta atunci când Ucraina și Occidentul vor ceda în fața cererilor sale, inclusiv neutralitatea și "demilitarizarea" vecinului său vestic, precum și recunoașterea suveranității rusești asupra peninsulei Crimeea, anexată în 2014.

---