Pe măsură ce norii denși de fum și praf care au acoperit orașul Mariupol din sudul Ucrainei zile întregi se ridică, poate fi văzută și distrugerea colosală pe care invazia rusă a produs-o în acest oraș situat pe malul Mării Azov, după cum arată noi imagini de satelit de la Maxar Technologies, relatează

cladiri distruse in Mariupol Foto: Maxar

CNN.

În imaginile, care au fost surprinse miercuri, la ora locală 10:16, o serie de case, clădiri, magazine alimentare și centre comerciale au fost avariate în timpul atacului.

Într-o zonă rezidențială din centrul Mariupolului, o serie de locuințe au suferit avarii și cel puțin două au fost complet distruse.

În vestul orașului Mariupol, un incendiu pare să fi avariat supermarketurile Silpo și Epicenter K.

La nord, centrul comercial Portcity, de asemenea, pare să fi suferit daune semnificative din cauza unui incendiu.

Din imaginile din satelit nu este clar cum a început incendiul, dar clădirile au fost în mod clar distruse de incendiu.

De asemenea, un număr de locuințe dintr-un cartier din estul Mariupolului par să fi fost și ele avariate. De pe unele dintre ele lipsesc acoperișuri întregi.

De altfel, miercuri, Rusia a bombardat o maternitate, în timp ce multe femei, unele dintre ele aflat în travaliu, potrivit oficialilor regionali, dar și copii au fost prinși sub dărmături.

Asediul rusesc de nouă zile asupra portului strategic Mariupol din sudul Ucrainei ar fi făcut un total de 1.207 de morți civili, a anunțat primăria miercuri seara pe canalul său Telegram.

"Nouă zile. Nouă zile de blocare a Mariupolului. (...) Nouă zile - 1207 civili ai Mariupolului uciși. Nouă zile de genocid al populației civile", spune primăria pe contul său în timp ce orașul suferă bombardamente violente ale armatei ruse, care a lovit în special un spital de pediatrie miercuri, potrivit AFP.