Războiul din Ucraina lasă în urmă din ce în ce mai mulți morți, civili uciși în bombardamente sau împușcați în timp ce încercau să fugă din calea conflictului. Unele imagini sunt teribile și surprind crime de război groaznice ce au loc în aceste zile în țara vecină.

Tanc rusesc trage antr-o masina cu civili în varstaFoto: Colaj foto

Noi imagini apărute pe rețelele sociale arată un moment cumplit în care un blindat rusesc - o mașină de luptă a infanteriei - deschide focul asupra unei mașini civile, care oprise pe marginea drumului.

Imaginile au fost surprinse pe 28 februarie, la câteva zile după începutul invaziei, și au loc undeva la nord de Kiev, când trupele rusești erau în plin avans.

Clipul video surprins de o cameră de supraveghere arată cum un blindat rusesc deschide focul inițial cu mitraliera asupra unei mașini care se apropie de o intersecție și oprește pe marginea drumului când observă vehiculul militar.

Ulterior, blindatul rusesc deschide focul asupra mașinii cu tunul său de 73 mm. Mașina e lovită de două ori cu tunul după care blindatul întoarce și se alătură convoiului de vehicule rusești (marcate cu celebrul Z pe ele) care trece prin zonă.

„Au tras într-o mașină a unui bătrân cu dizabilități. Mergeau spre casă. Sunt nemernici acești ruși”

După eveniment, un ucrainean a filmat epava mașinii, iar imaginile surprinse sunt absolut groaznice: în mașină nu se aflau militari, ci un cuplu de oameni în vârstă, iar mașina avea un semn care avertiza că în vehicul se află persoane cu dizabilități.

Imaginile sunt prea greu de privit, așa că nu le vom insera în acest articol. Imaginile pot fi văzute aici, dar - ATENȚIE! - au un conținut dramatic și explicit.

  • „Aceşti (cuvânt cezurat) ruşi au tras într-o mașină a unui om cu dizabilități! Mașina avea şi un semn corespunzător! Este un bătrân de peste 70 de ani şi o bătrână. Doi bătrâni care au mers spre casă. Au împușcat în ei când staționau la semnalul “STOP”, spune persoana care a filmat cu telefonul în jurul mașinii după eveniment.
  • „Ei s-au oprit şi au fost împușcați. Sunt nemernici acești ruși. (cuvinte cenzurate). Au ucis pe amândoi deodată! (cuvinte cenzurate). Iată aceștia sunt „frații noştri”. Uitați-vă toți care spune că nu vă pasă. Uitați-vă ce “fraţi” avem! Iar acolo noi îi vom (pe ruşii) împușca (cuvânt cenzurat). Noi am împușcat şi îi vom împușca în toată Ucraina. Asta e tot ce voiam sa spun!”, mai spune bărbatul care filmează.

---