Irakliy Okruașvili, fost ministru al Apărării din Georgia, ar fi sosit în Ucraina cu echipa sa pentru a se alătura Legiunii Internaționale, anunță jurnalistul Illia Ponomarenko de la Kyiv Independent.

Fostul ministru georgian si echipa luiFoto: kyivindependent.com

Mai mult, imagini prezentate pe un alt cont de Twitter par să arate cum echipa fostului ministru georgian a capturat tehnică de luptă de la ruși.

Forțele armate ucrainene au dezvăluit luni o fotografie cu ceea ce afirmă că sunt primii voluntari ai legiunii internaționale de străini care s-au înrolat pentru a lupta în Ucraina împotriva Rusiei.

„Primii voluntari ai Legiunii Internaționale de Apărare Teritorială a Ucrainei sunt deja pe poziții la periferia Kievului. Voluntari din SUA, Marea Britanie, Suedia, Lituania, Mexic și chiar India”, afirmă o postare făcută luni pe contul de Facebook al forțelor armate ucrainene.

Într-un videoclip emoționant postat joia trecută pe canalul său Telegram, Zelenski s-a referit la „legiunea internațională” de 16.000 de voluntari străini care a căutat să „se alăture apărării Ucrainei, Europei și lumii”, potrivit Washington Post.

La începutul acestei săptămâni, țara a ridicat temporar cerințele de viză pentru voluntarii străini care doresc să intre în țară și să se alăture luptei împotriva forțelor ruse.