Ucraina ”va câștiga acest război”, dar dar solicită mai mult ajutor din partea NATO, a spus ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, la întâlnirea cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, relatează The Guardian și AFP.

Dmytro Kuleba si Antony BlinkenFoto: Olivier DOULIERY / AFP / Profimedia

Ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba s-a întâlnit cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken,la granița Ucrainei cu Polonia, iar diplomatul de vârf al Americii a trecut pentru scurt timp în Ucraina cu omologul său.

„Nu este un secret pentru nimeni că cererea noastră cea mai puternică este pentru avioane de luptă, avioane de asalt și sisteme de apărare aeriană”, i-a spus Dmytro Kuleba secretarului de stat al SUA, Antony Blinken.

Întâlnirea celor doi a durat 45 de minute sub înaltă securitate la un punct de trecere a frontierei plin de refugiați care fugeau de invazia Rusiei, a menționat Agence France Press.

Anterior, președintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-o discuție cu senatorii americani, a blamat decizia NATO de a nu impune o zonă de restricție aeriană peste Ucraina și ar fi cerut în schimb să primească măcar avioane de vânătoare în ajutor, dar și noi sancțiuni pentru Rusia.