​Secretarul de stat american Antony Blinken a făcut sâmbătă o vizită la granița Ucrainei cu Polonia, pe unde sute de mii de oameni trec zilnic în țara vecină pentru a fugi din calea atacurilor Rusiei.

Antony BlinkenFoto: CARLOS BARRIA / AFP / Profimedia

Blinken a vizitat un centru polonez care găzduiește aproximativ 3.000 de refugiați și a anunțat că Washingtonul se pregătește să elibereze încă 2,75 miliarde de dolari (2,5 miliarde de euro) pentru a oferi sprijin persoanelor care fug din Ucraina și țărilor care le primesc, pentru a face față acțiunilor umanitare în această criză, relatează AFP.

"Poporul polonez știe cât de important este să apărăm libertatea", a afirmat oficialul american cu câteva ore înaintea vizitei de la graniță, după o întâlnire cu ministrul polonez de Externe Zbigniew Rau.

"Polonia face o muncă vitală în această criză", a subliniat oficialul american.

La rândul său, ministrul polonez de Externe, Zbigniew Rau, a dat asigurări că Polonia va rămâne deschisă oricui va fugi de invazia rusă.

Aproximativ 827.600 de persoane au fugit din Ucraina pentru a se refugia în Polonia, începâmd din data de 24 februarie, ziua în care Rusia a atacat Ucraina.

Celelalte țări vecine ale Ucrainei - Ungaria, Moldova, România și Slovacia - au primit și ele un număr mare de refugiați.