updated_icon Actualizat acum o ora EUR 4.9763 USD 4.6386
hotnews_logo
search_icon
search_icon user_icon menu_icon
search_icon
RĂZBOI ÎN UCRAINA Sâmbătă, 05 Martie 2022, 10:45

VIDEO Cum se opun ucrainenii într-un oraș ocupat de ruși: Ignoră focurile de avertisment și îi înfruntă direct pe soldații înarmați care dau înapoi

HotNews.ro

Melitopol este unul din primele orașe capturate de ruși, iar mii de ucraineni au ieșit în stradă să protesteze față de invadatori. În noi imagini apărute online, oamenii îi înfruntă pe soldații ruși înarmați, care dau înapoi și trag focuri de avertisment în aer.

Protestele civililor in MelitopolFoto: Colaj foto

În clipul video publict de Nexta TV se vede cum un grup numeros de civili ucraineni practic alungă soldații ruși pe una din străzile Melitopolului.

Militarii ruși trag focuri de avertisment, dar oamenii nu par a da înapoi, ba dimpotrivă, militarii ruși sunt cei care dau cu spatele.

Filmarea publicată azi vine după ce vineri în Melitopol mii de ucraineni au ieșit pe străzi să protesteze față de războiul declanșat de Rusia și de ocupația militară.

Vezi și:

Melitopol, oraș situat în sudul Ucrainei, între Crimeea și portul Mariupol de la Marea Azov, a fost printre primele localități mari pe care Rusia a reușit să le cucerească.

Cu toate acestea, rezistența populației față de soldații ruși s-a făcut simțită constant, inclusiv cu violențe pe stradă și față de convoaiele rusești. Cu toate acestea, agenția de presă rusească Tass publica ieri un articol în care susținea că „eliberarea” orașului Melitopol s-ar fi făcut fără rezistență.

Varianta rușilor: Fără rezistență, cu steaguri roșii fluturând

„În seara zilei de 26 februarie, după regruparea în apropierea localității populate Azovskoie (Ucraina), unitățile rusești au plecat în marș, și au intrat în Melitopol, fără a întâmpina rezistență. Locuitorii Melitopolului au salutat trupele ruse care se mișcau în jurul orașului. Unii cetățeni în vârstă au ieșit în stradă fluturând steaguri roșii”, a spus ministerul apărării.

Tass nu ilustrează însă articolul cu nicio fotografie care să prezinte acele mulțimi de ucraineni care ”fluturau” steaguri.

Ce s-a întâmplat în realitate: Ucrainenii se pun, cu mâinile goale, în fața vehiculelor militare ruse: Duceți-vă acasă, fasciștilor

O înregistrare video pare să arate civili din orașul Melitopol, din sud-estul Ucrainei, confruntând trupele rusești aflate în vehicule militare, relatează The Guardian.

Videoclipul prezintă ucraineni strigând: „Duceți-vă acasă!

”Fasciștilor! Aveți de gând să ne împușcați liniștiți? Nu avem arme! Duceți-vă acasă! Duceți-vă acasă!

Ca reacție, un soldat rus este văzut trăgând focuri de armament în aer.

Un ucrainean de etnie rusă din Melitopol îi înfruntă pe invadatorii trimiși de Putin: ”Ce **** căutați aici? N-aveți probleme de rezolvat în țara voastră?”

Ucraineni in fata vehiculelor militare ruse Foto: captura video

Pe rețelele sociale a devenit viral un nou clip video cu un ucrainean obișnuit care îi înfruntă pe soldații ruși ce îi atacă țara, de data aceasta un bărbat în vârstă ce spune că este de etnie rusă, dar îi ceartă pe invadatorii trimiși de Vladimir Putin.

”Ce **** căutați aici? Și eu sunt rus, dar trăiesc în acest stat. Voi aveți țara voastră, noi o avem pe a noastră”, le spune bărbatul soldaților ruși care au în apropiere mai multe vehicule blindate.

”N-aveți probleme de rezolvat în țara voastră? Sunteți toți bogați acolo, ca în Emirate? sunteți doar niște marionete!”, a adăugat acesta.

---

  • Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.
  • ADAUGĂ COMENTARIU (6 comentarii)
    popas • 2022-03-05 10:55
    Imaginile astea trebuie sa ajunga in rusia, sa vada populatia cum sunt intampinati eliberatorii”.
    1 10
    imi_pasa_de_romania • 2022-03-05 13:45
    Greu. Lasand propaganda de media la o parte sau ca orice persoana publica sau institutie care sustine contrariul "realitatii" ruse (ca Rusia salveaza Ucraina, ca sunt pacifisti, ca Ucrainienii ataca fara mila, Zelenski e un nazist si ca poporul ucrainean e asuprit) face puscarie + amenda usturatoare, sa nu uitam ca orice inseamna surse de stiri libere (ca sunt posturi de stiri, retele sociale, site-uri informative etc.) sunt acum blocate sau cenzurate in Rusia. Sa nu uitam de articolul unde fata din Ucraina ii spune disperata situatia mamei ei care e in Rusia, iar mama nu o crede deloc. Am senzatia ca singura modalitate prin care pot afla astea e prin TOR. Dar cati stiu sa-l foloseasca?
    1 1
    YorkshireTerrier • 2022-03-05 10:55
    Comandantii militari din Herson si Melitopol au tradat, altfel nu se explica de ce au reusit rusii atat de usor sa ocupe orasele respective. E tradare, la fel ca in 2014 cand au ocupat Crimeea. Probabil asa credeau ca va fi in toata Ucraina, dar s-au inselat. Aveau ei anumite aranjamente cu tradatori din armata si administratia ucraineana, dar acestea s-au concretizat doar in zona sudica.
    3 10
    pinguinu • 2022-03-05 11:00
    Corectați va rog: “ …Melitopol este unul din primele orașe capturate de urși, iar mii de ucraineni…” RUȘI, nu “urși”… In rest, triste veștile din articol!
    1 2
    ADAUGĂ COMENTARIU (6 comentarii)




    hotnews_sun ULTIMA ORĂ
    01:16 • ACTUALITATE

    Șefa Trezoreriei SUA vorbește despre „o serie de opțiuni” în ce privește activele rusești înghețate / Cu ce amenință Rusia

    00:55 • ACTUALITATE

    Poluarea cu plastic: ONG-urile denunță prezența crescută a lobbyiștilor petroliști la negocieri

    00:32 • ACTUALITATE

    „Catch and kill”: David Pecker a povestit cum s-a certat cu Trump pe plățile făcute către diferite femei

    00:13 • ACTUALITATE

    17 păsări din specii protejate, găsite la locuinţa unui bărbat din Ilfov / Păsările au fost eliberate în natură

    Ieri • SPORT

    Premier League: Manchester City, victorie la scor într-un meci restant – La doar un punct de lider

    Ieri • ACTUALITATE

    Statele Unite au început construcția unui debarcader în Gaza

    Ieri • ACTUALITATE

    Mandat de arestare în Rusia pe numele fostului campion de șah Garry Kasparov

    Ieri • SPORT

    ATP Madrid: Calificare în turul doi pentru cel mai bun jucător sub 18 ani – Rezultatele zilei

    Ieri • ACTUALITATE

    Consumul global de vin, la un minim istoric. Prețurile mari au redus apetitul consumatorilor

    Ieri • ACTUALITATE

    Curtea Supremă ar putea să respingă imunitatea lui Trump, dar riscă să întârzie și mai mult procesul său

    Ieri • ACTUALITATE

    Condiția pusă Chinei de NATO pentru normalizarea relațiilor - renunțarea la sprijinul pentru Rusia: „Nu poți să le ai pe amândouă”

    Ieri • ACTUALITATE

    „Să faci un loc de parcare subteran în București ar costa 40.000 de euro”. Care e soluția?

    Ieri • SPORT

    Liga 2: Remiză între Gloria Buzău și Corvinul, în ultimul meci al rundei

    Articol susținut de fanatik.ro

    fanatik.ro: România îşi modifică legile apărării pentru prima oară în 30 de ani. Liderul PSD Iulian Badea: “Scenariul unui război extins este posibil”

    Ieri • ACTUALITATE

    Stradă surpată în Slănic Prahova, ce măsuri au luat autoritățile: trafic complet interzis în zonă, un bloc, un magazin și sediului Poliției - evacuate