Un militar rus care s-ar fi predat apare într-un clip video înregistrat de ucraineni cum izbucnește în plâns după ce a fost hrănit și e lăsat să vorbească la telefon cu familia sa.

HotNews.roFoto: Hotnews

În clipul care se răspândește pe rețelele sociale, tânărul militar este văzut cum bea un ceai și mușcă cu poftă din mâncarea pe care civilii ucraineni din jurul său i-au adus-o. În același timp, tânărul vorbește la un telefon prin video-chat cel mai probabil cu familia de acasă și izbucnește în plâns.

Nu este prima situație în care soldații ruși par că au probleme de aprovizionare și sunt înfometați sau că ar regreta intrarea în război.

Ambasadorul Ucrainei la ONU a prezentat niște SMS-uri care ar fi fost trimise de un soldat rus către mama sa, cu câteva clipe înainte să fie ucis.

  • "Mamă, sunt în Ucraina. Aici este un adevărat război. Mi-e teamă. Bombardăm toate orașele... chiar și țintim civili. Ni s-a spus că ne vor aștepta cu bucurie, dar ei se aruncă sub roțile tancurilor ca să nu ne lase să trecem. Ne numesc fasciști. Mamă, este atât de greu", este mesajul citit de ambasadorul ucrainean.

În alte imagini apărute pe canalele media, soldații ruși apar cum intră în magazine și fură de mâncare, pe fondul problemelor logistice și a aprovizionării defectuoase a avansului rusesc.

Alte informații apărute public arată cum rațiile alimentare a unora dintre soldații ruși ar fi fost expirate de 7 ani. Informațiile apar publicate din partea armatei ucrainene.

---

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.