Grănicerii ucraineni de pe Insula Șerpilor, despre care se credea că au murit în atacul rusesc asupra postului, ar fi în viață, însă ținuți prizonieri, potrivit unui comunicat al Forțelor Navale Ucrainene, citat de presă (aici și aici).

HotNews.roFoto: Hotnews

„În ceea ce privește grănicerii luați prizonieri de ocupanții ruși pe Insula Șarpelui, suntem foarte bucuroși să aflăm că frații noștri sunt în viață și bine”, susține sursa citată, acuzând propaganda rusă că răspândește stirea falsă că ar fi fost abandonați de Ucraina.

Marina Ucraineană precizează că grănicerii au respins de două ori atacurile ocupanților ruși, insă din lipsă de muniție, aceștia nu au putut continua să apere insula.

Forțele Navale susțin că infrastructura a fost distrusă în atacul rușilor.

Rusia a capturat joia trecută Insula Șerpilor, insula aflată la doar câteva zeci de kilometri de teritoriul României.

Rusia a atacat insula cu nava de război Moskva, un crucișător aflat în serviciul Flotei Mării Negre. Pe internet a apărut o înregistrare audio ce pare a reda schimbul de replici între comandantul navei și militarii de pe insulă.

Potrivit presupusului schimb audio, ofițerul rus spune: „Aceasta este o navă de război militară. Aceasta este o navă de război militară rusă. Vă sugerez să vă lăsați armele și să vă predați pentru a evita vărsarea de sânge și victime inutile. În caz contrar, veți fi bombardați".

  • Presupusul răspuns de la un soldat ucrainean: „Navă de război rusească, du-te în p*** mea”.

Potrivit informațiilor inițiale, grănicerii ar fi murit în urma atacului rușilor. Moscova a negat însă că acest lucru s-a întâmplat, susținând că aceștia s-au predat de bună voie.

Citește LIVE ultimele evoluții din războiul din Ucraina: