Un număr de 35 de persoane, inclusiv doi copii, au fost uciși în luptele grele date în noaptea de vineri spre sâmbătă în Kiev, potrivit primarului capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, citat de Reuters.

Locuitori din Kiev afectați de o nouă noapte de bombardamenteFoto: Ilya Pitalev / Sputnik / Profimedia Images

Până la ora locală 06:00 (04:00 GMT), 35 de oameni, inclusiv doi copii, au fost răniţi, a spus el, fără a preciza dacă este vorba doar despre civili.

El a spus că momentan nu există o prezenţă militară rusă importantă în Kiev, dar a adăugat că sunt active grupuri de sabotori.

Conform Reuters, care citează un consilier al Ministerului de Interne, nu au existat decese în blocul de apartamente care ar fi fost lovit de o rachetă rusească.

De asemenea, Ministerul de Interne de la Kiev anunță că sâmbătă dimineață grupul de diversiune al armatei rusești încearcă constant să se infiltreze pe malul stâng al orașului Kiev și face un apel la populație să evite să traverseze râul Dnipro.

Conform sursei citate, militarii și oamenii legii ucraineni țin sub control toate podurile care leagă malul stâng și cel drept și vor deschide foc asupra țintelor care vor încerca să traverseze podurile în direcția țărmului drept.

  • "Rugăm toți cetățenii să rămână în locuri sigure și să nu încerce să traverseze râul Dnipro spre malul drept!", este apelul Ministerului de Interne de la Kiev.

Armata ucraineană a anunțat în primele ore ale zilei de sâmbătă că a respins un atac al armatei ruse pe una dintre principalele artere ale Kievului, la câteva ore după un apel dramatic la mobilizare lansat de președintele Volodimir Zelenski.

Luptele continuă la marginea capitalei, dar și în alte orașe mari din țară, în mai multe dintre ele auzindu-se alarme aeriene.

Un bloc de cel puțin 20 de etaje din Kiev a fost lovit de o rachetă, sâmbătă dimineață, iar imagini puternice au fost publicate pe rețelele sociale. La această oră, sunt căutate eventuale victime, fiind publicate, de asemenea, imagini cu persoane scoase din clădire.